Középpontban az Ipar 4.0 – Innovatív DMG MORI megoldások az Intertool 2016 kiállításon

A DMG MORI 11 high-tech megoldásával adott ízelítőt a jövő gyártástechnológiájából, melynek középpontjában a digitális gyártást megvalósító Ipar 4.0 áll. 

400 m2-es standján a világ egyik vezető szerszámgépgyártó vállalata a jövő felhasználóinak gyártástechnológiai kihívásaira adott válaszait mutatta be. A főszerepet a CELOS®, a felhasználó-központú digitalizációs stratégiák alappillére kapta. További kiemelt termékek az NLX 2500SY | 700, a nagyszériás és precíziós eszterga, valamint a forradalmi ecoMill V széria és ecoTurn 450 gazdaságos megoldások voltak.

Ipar 4.0 és CELOS® – Termékek és megoldások a digitális átalakuláshoz

A gyártástechnológia jövőjét érintő kérdések és viták területén jelenleg az Ipar 4.0 a legmeghatározóbb téma, és nincs ez másképp a szerszámgépgyártási szektorban sem. A digitális átalakulás egyre nagyobb mértékben kezd elterjedni a szerszámgépgyártás világában is. Ez pedig azt jelenti, hogy a szoftverek egyre nagyobb szerepet kapnak majd az iparban és a gyártási környezetben is. A DMG MORI éppen ezért a digitális gyártás megvalósítását segítő megoldásokkal támogatja ügyfeleit a jövő felé vezető úton. Az ipari vállalatok árgus szemmel figyelik a megjelenő fejlesztéseket és teljes mértékben tisztában vannak azzal is, hogy az Ipar 4.0 alapjait a mindennapi megmunkálási folyamatokban most, vagy a közlejövőben le kell fektetni. Ahhoz, hogy a piacon valaki előrelépéseket érhessen el, elsősorban holisztikus és univerzális megoldásokra van szüksége, melyek jelentős előnyöket biztosíthatnak az ügyfeleknek.

A fémmegmunkálás világának egyik kiemelkedő alakjaként a DMG MORI az alkalmazás alapú CELOS® rendszerével és más intelligens szoftvereivel a hagyományos gyártási folyamatok digitalizálási lehetőségeit valósítja meg. A vállalat ügyfél-központú digitalizációs stratégiájában a CELOS® rendszere biztosítja az alapot, mely a megjelenése óta célzott fejlesztéseken esett át. Az egyedülálló felhasználói felülettel a dolgozók kezelhetik, dokumentálhatják és vizualizálhatják a megmunkálásokat, folyamatokat és gépadatokat.

NLX 2500SY | 700 – tökéletesség minden szempontból

Eszergák esetében a kiváló megmunkálási eredmények és hatékony folyamatok kulcsa a stabilitás és kiemelkedő pontosság. A DMG MORI elsősorban ezekre a tulajdonságokra fektette a hangsúlyt az NLX széria kifejlesztésekor, az eredmények pedig magukért beszélnek. A vállalat már a fejlesztési szakaszban végeselem analízises szimulációkat végez, hogy a lehető legstabilabb gépkonstrukciót alkothassák meg. Az X, Y és Z tengelyeken alkalmazott, kiemelkedő rezgéscsillapítással és magas dinamikus szilárdsággal rendelkező síkvezetékek nagymértkében hozzájárulnak a gép rendkívüli teljesítményéhez. A nagyobb méretű golyósorsók, a megnövelt csapágyakkal együtt tovább fokozzák a teljesítményt, az X-tengely merevségének 50%-os növelésével. Emellett a gépágyba integrált hűtőrendszer segítségével a hőstabilitás is optimális.

Az NLX széria csúcsmodelljei közé tartozó, CELOS® rendszerrel, 21.5“-os ERGOline® panellel és MITSUBISHI vezérléssel felszerelt NLX 2500SY | 700, ahogy az ilyen teljesítményű gépeknél már megszokhattuk, egy főorsóval és egy ellenorsóval rendelkezik. A BMT® revolver 12 hajtott szerszám számára biztosít helyet, melyek akár 10.000 1/perces fordulat mellett is alkalmazhatók. Opcionálisan 10, 16 vagy 20 férőhelyes konstrukciók, valamint a TRIFIX® gyorscserélő rendszer is elérhető. A gép Y-irányú úthossza 100 mm (±50 mm), emellett a gép úthosszait úgy szabták meg, hogy a lehető legszélesebb skálát lefedjék megmunkálási folyamatokat illetően. A 705 mm-es esztergálási hosszal, akár 366 mm átmérőjű munkadarabok megmunkálására is alkalmas, sőt, az Y tengely használata nélkül ez akár 460 mm-ig növelhető. Az NLX 2500 SY | 700 pontosságához a kifinomult hőmérséklet kezelés is nagy mértékben hozzájárul. A hűtőfolyadék egy integrált körben áramlik keresztül a gépen és a gépágyon, ami egyenletes hőmérsékletet biztosít a teljes rendszerben.

ECOLINE – Az erőteljes belépő szintű rendszerek felhasználóinak

Az új ecoMill V széria és az ecoTurn 450 bemutatásával a DMG MORI ECOLINE legújabb fejlesztései jelennek meg az erőteljes belépő-szintű gépek területén. Az ecoMill V széria három különböző gépméretet foglal magába, az ecoMill 600 V, 800 V és 1100 V típusokat, 600, 800 és 1000 kg-os munkadarabokhoz. A 3 vertikális megmunkálóközpont X-irányú úthossza 600, 800 és 1100 mm lehet a mérettől függően. Az ecoMill V széria újdonságai közül kiemelkedik az újragondolt ECOLINE dizájn, mellyel jelentős mértékben megnövekedett a gépek ergonomikussága, valamint a rendszer értékállósága. A gépek robusztusságának alapját az 1000 kg-os terhelést is álló, FEM-optimalizált öntött gépágy és C-váz, valamint a végeselem analízissel optimalizált hőstabil konstrukció adja. Az új SIEMENS vezérléssel és Operate rendszerrel működő 19″ DMG MORI SLIMline® multi-touch vezérlőpanel, illetve a MAPPS IV rendszerű, FANUC alapú 15″ DMG MORI SLIMline® vezérlő is elérhető a gépekhez, melyek innovatív, modern, letisztult kezelői felületet és kényelmes vezérlést biztosítanak.

ecomill_600_v

Az új ecoTurn 450 a vállalat belépő-szintű megoldásokkal szemben támasztott magas minőségi elvárásait hangsúlyozza. Az univerzális eszterga az új ECOLINE dizájnnal felvértezve például komoly előrelépést jelent az ergonomikus és értékálló megoldások felé. Természetesen emellett a felhasználók egyre növekvő igényeinek kielégítésére a vállalat számos technikai újítást is alkalmazott a gépen. A rúdmegmunkálási lehetőség kiterjesztésével például már akár 80 mm-es átmérők esetében is kiváló eredményeket érhetnek el forgásszimmetrikus munkadarabok esetében. A 45°-ban megdöntött, öntött gépágy optimális forgácseltávolítást biztosít, ami a 45 mm széles vezetékekkel kombinálva kiváló megmunkálási folyamatokat tesz lehetővé.

DMG MORI_ecoTurn 450

DMG MORI LifeCycle Services – magasabb felhasználhatóság az integrált szolgáltatásoknak köszönhetően

A DMG MORI integrált szervízszolgáltatásai a gépleállások minimalizálását a rendszeres ellenőrzések és megelőző mérések által teszik lehetővé. A LifeCycle Services legújabb termékei, az Inspection Plus, Maintenance Plus és a Service Competence Plus, teszik lehetővé a gyártó által meghatározott rendszeres ellenőrzések és karbantartási műveletek elvégzését. A Service Competence Plus szolgáltatások elsősorban azoknak a felhasználóknak készültek, akik saját maguk végzik el a gép karbantartási műveleteit. A szükséges szakmai tudást egy átfogó és gép-specifikus karbantartási példán keresztül juttatják el a karbantartást végző szakemberekhez.

A DMG MORI ezt a termékskálát biztosítási partnere, az Allianz közreműködésével valósította meg. Ezután minden megvásárolt megmunkálógéphez, akár új, akár használt gépről van szó, az ügyfelek gépbiztosítást is igényelhetnek. Az Insurance Plus megoldás teszi lehetővé, hogy a vállalat ügyfelei optimális költségkontroll és azonnali ügyféltámogatás előnyeit élvezzék. Kár esetén a költségek 100%-át a biztosító fedezi, önrész fizetése nélkül. (Csak DMG MORI gépekre köthető meg az üzembe helyezést követő 2 hónapig. A termék jelenleg csak Németországban rendelhető. További országok kérésre.)

DMG MORI

A főorsó megbízhatósága szintén rendkívül fontos szerepet játszik a mindennapi megmunkálási feladatok során. A megelőző orsókarbantartási termékek, valamint egy új orsógeneráció megjelentetése mellett a DMG MORI gyors és magas technikai kompetenciával rendelkező orsó szervizelési támogatást nyújt. A 24/7 szerviz hotline segítségével specialisták segítik az ügyfeleket a problémák gyors és hatékony megoldásában. A szolgáltatások közé tartozik a gyárban történő orsójavítás, az új és csereorsó biztosítása, valamint a orsómobil alkalmazása, ami lehetővé teszi, hogy számos hibát egyszerűen, az ügyfél telephelyén javítsanak. (Jelenleg csak esztergagépekhez rendelhető Németországban, Ausztriában és Svájcban (kivéve a szerszámorsókat)). Ezen felül az orsó megbízhatósága és megmunkálási képességeinek további kiterjesztését az új típusok, a speedMASTER®, compactMASTER® és powerMASTER® teszik lehetővé. Ezek a megoldások többek között robusztusabb csapágyakkal, valamint egy több befogási folyamatot támogató szerszámbefogóval járulnak hozzá a gépek sokoldalúságának növeléséhez, továbbá csökkentik a gép érzékenységét és növelik az orsó élettartamát.

DMG MORI

További információ

A DMG MORI Hungary Kft. honlapján.

A DMG  MORI Hungary Kft. kapcsolattartója:

Kovács Gábor
Tel.: +36 1 430 16 14
Fax: +36 1 430 16 15
Mobile: +36 30 676 36 21
gabor.kovacs@dmgmori.com

DMG MORI Hungary Kft.
Vegyész u. 17-25, B. Épület
HU-1116 Budapest