Intertool 2016 – az ipar erődemonstrációja

2016. május 10. és 13. között a bécsi Messe és Kongresszusi Központ adott helyet Ausztria legnagyobb ipari vásárának. Május 10-12. között a Messe A csarnoka adott otthont a SMART kiállításnak, 10. és 13. között, egy nappal tovább az Intertool kiállítás zajlott a vásárváros A és B csarnokában.

Intertool_2016_cikk_3

Összesen 439 hazai és külföldi kiállító mutatta be termékeit. tavalyhoz képest idén 4.5%-kal többen, 21.546-an látogattak el a kiállításra. Az érdeklődök 43.5%-a először vett részt az Intertool kiállításon, jelezve, mennyire megnövekedett az érdeklődés a rendezvény iránt. A kilátogatók jelentős része mind a két kiállítást megtekintette, ami kézzelfogható növekedést eredményezett, főként a kiállítás első három napján. Benedikt Binder Krieglstein, a Reed Exhibitions vezetőjének beszámolója alapján a két kiállítás összevonása és kombinálása valós sikerként könyvelhető el. “A különböző szektorok támogatása, a látogatók érdeklődése és nem utolsó sorban minden résztvevő aktív közreműködése mutatja, mennyire fontos platform ez a kiállítás az osztrák iparnak. A két kiállítás, a SMART és az Intertool nagyon hatékony segítette a résztvevőket de egyúttal kellemes siker a bécsi vásárvárosnak is. Nagy hangsúlyt fektetünk a megkezdett út folytatására és azon dolgozunk az iparág szereplőivel, hogy még tovább finomítsuk az Intertool és a SMART kiállítások profilját, így még vonzóbbá téve azokat.”

A kiállítók jelentik a vásár sikerét

Az idei év Intertool kiállításán rengeteg megoldást és új fejlesztést mutatott be a megjelent 274 kiállító; piacvezetők és új résztvevők egyaránt. A kiállítók nagy száma és minősége – beleértve azokat, akik először vettek részt a kiállításon – jól mutatja, mennyire jelentős kiállítássá nőtte ki magát az Intertool. Külön elismerés illeti a kiállító aktív részvételét és elkötelezettségét, mint például a 6 cég bemutatkozását a Prozesskette.at-nél.

Intertool_2016_cikk_2

Kísérőprogram, mint a kiállítás fontos eleme

Amellett, hogy a kiállításon bemutatkozhattak a vállalatok, illetve a termékek és szolgáltatások, az Intertool kiállítás négy fontos kísérőrendezvénynek is helyet biztosított: a “Folyamatlánc”, a “Fejlett gyártás a gép és üzem építésben” szemináriumnak, a “7. Éves ÖGfZP Roncsolásmentes Vizsgálat” gyűlésnek, valamint az “Osztrák 3D nyomtatás Főrum-nak”. Fontos megjegyezni, hogy ezeket a rendezvényeket minden eddiginél többen látogatták meg.

A látogatói vélemények alátámasztják az Intertool sikerességét

A látogatók körében végzett közvélemény-kutatás is alátámasztja, hogy az idei Intertool kiállítás sikeres volt. Ötből minden negyedik (79%) látogató nagyon sikeresnek ítélte a kiállítást. Tízből kilenc szívesen ajánlaná másoknak is, valamint a megkérdezettek 84.4%-ának személyesen is hasznot hozott a látogatás. A résztvevők közel fele találkozott számára új technológiával és 44.4%-a talált új potenciális beszállítókat. Továbbá ötből három látogató úgy vélte, nem fog ezen a kiállításon kívül más rendezvényen részt venni. A látogatók 69.4%-a tartotta jó megoldásnak a SMART és az Intertool kiállítás egyidejű megrendezését. A megkérdezettek 75.5%-a szerint egyértelműen befolyásolja és komoly hatással van a általuk képviselt cég beszerzési döntéseire a kiállításon szerzett tapasztalat.

Intertool_2016_cikk_4

Vonzó kiállítás az országhatárokon túl is

Az érdeklődők 7.7%-a külföldről érkezett. A külföldi látogatók legnagyobb hányada Németországból (44.1%) érkezett, de Szlovéniából (11.8%), Csehországból (8.8%), Szlovákiából (5.9%), Magyarországról (5.9%), Olaszországból (2.9%), valamint további EU (11.8%) és nem EU tagoktól (8.8%) is érkeztek érdeklődők.

Az Intertool 2016 kiállítói egyértelmű sikerről nyilatkoztak

A kiállításon bemutatkozó cégek véleménye szerint az Intertool 2016 nagyon sikeres volt. Gebhard Aberer a DMG MORI Austria GmbH vezetője szerint: “Az Intertool 2016 teljes siker volt a DMG MORI számára. Az előzetes reményeinknek megfelelően alakult. 2014-hez képest jelentős növekedést tapasztaltunk az érdeklődők és megrendelések számában, de az összes kínált termék és szolgáltatás számában is.” Hozzátette: “az Intertool mára az egyik legfontosabb kereskedelmi platformmá nőtte ki magát Ausztriában, így a DMG MORI újra a kiállítók között lesz 2018-ban is!”

Intertool_2016_cikk_1

A kiállítás komoly siker volt Gerhard Melcher, a Boehlerit GmbH vezetője szerint is. “A Boehlerit standja a Stájer Saroknál frekventált helyen helyezkedett el, a kiállítás pedig minden szempontból sikeres alakult számunkra. A 2014-es Intertool kiállításhoz képest 55%-kal több kapcsolatfelvételre került sor, illetve a partner vacsorán 700 elégedett ügyféllel találkozhattunk Ausztriából, Lengyelországból, Csehországból, Szlovákiából, Magyarországról, Szlovéniából, Németországból, Törökországból és Olaszországból. Továbbá, a Stájer Sarok a maga 11 partnerével, valamint az innovatív és kulináris újdonságaival igazi mágnesként vonzotta a látogatókat az A csarnokban. A látogatók minősége, mennyisége és hangulata végig kiváló volt a kiállítás hetében.”

Klaus Ponweiser, a Siemens AG-től megjegyezte, hogy “A Siemens szemszögéből visszanézve egy nagyon hasznos kiállításra tekinthetünk vissza. Egy nagyon örömteli aspektust érdemes megjegyezni, miszerint rengeteg meglévő és új kapcsolatot sikerült kialakítanunk.”

További információ a rendezvény honlapján: www.intertool.at

Forrás:Intertool.at

További információ

Az Intertool hivatalos weblapja.

Megosztás
[
    ]