EDGECAM-SECO NYÍLTNAP 2016

A hosszas tervezést és várakozást követően május 04-én megrendezésre került az Edgecam-Seco nyílt nap. A rendezvényt rendkívül nagy érdeklődéssel fogadták a látogatók, hiszen az alkatrész megmunkálási lehetőségekről tartott szakmai beszámolók mellett élő megmunkálási bemutatók keretein belül tényleges megmunkálási ciklusokat is megtekinthettek.

 

2016_05_05_SECO_nyilt_nap_06_cikk

A rendezvény az Enterprise Group és a Seco közti kiváló kapcsolatnak köszönhetően jöhetett létre, hiszen a Seco is az általuk fejlesztett Edgecam szoftvert használja.

https://www.youtube.com/watch?v=uYjWZgCX0Lw

Az alkatrész megmunkálás témáját boncolgató délelőtti szakmai beszámolók során az eseményre ellátogatók megismerhették az Enterprise Group CAD/CAM megoldásait, valamint a Solid Edge, a PartXplore és az Edgecam által biztosított tervezési lehetőségeket. Olyan funkciókkal ismerkedhettek meg, mint például a gyártandó alkatrészek vizsgálata (Solid Edge, PartXplore), a megtervezett alkatrészek felfogó tömbön történő elhelyezése és gyors megmunkálása, vagy például az esztergák hatékonyságát növelő lehetőségek az Edgecam rendszerében.

2016_05_05_SECO_nyilt_nap_13_cikk

A délutáni élő megmunkálási bemutatókat megelőzően Suba Pál ismertette a SECO fejlődésének történetét. Az ebédet követően Mátyás István irányításával 23 különböző szerszám volt megfigyelhető munka közben. Az érdeklődők a különböző szerszámcsaládokba tartozó egyes szerszámok előnyeit, hátrányait és optimális alkalmazási lehetőségeit ismerhették meg.

2016_05_05_SECO_nyilt_nap_20_cikk

Az utolsó bemutató során az Edgecam új hullám esztergáló ciklusának egyedülálló sebességét egy gyors körlapkás esztergálási folyamat keretein belül tapasztalhatták meg a nyílt napra ellátogatók. Az új megmunkálási ciklus a már sokak által ismert, maráskor alkalmazott hullám nagyolási parancshoz hasonló előnyöket biztosít a felhasználónak.

A rendezvény sikerességéből ítélve nem ez lesz az utolsó alkalom, hogy a tervező szoftverek és szerszámok szoros kapcsolatát egy ilyen jellegű esemény keretei között mélyebben is megismerhetjük, sőt nem csak elméleti, de tényleges megmunkálási példákat is láthatunk az egyes megoldások előnyeinek bemutatására.

További információ:

Az Enterprise Group hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]