Az IC-Hungary idén Sodick és OR Laser újdonságokkal érkezett az Ipar Napjaira

Az Ipar Napjai szakkiállítás hazánk egyik legjelentősebb ipari eseménye, az itt bemutatott megoldások tükrözik a legfrissebb ipari trendeket és ízelítőt adnak a jövő gyártástechnológiáiból. Az IC-Hungary Kft. az idei rendezvényen a Sodick egyik innovatív huzalos szikraforgácsoló gépét, valamint az OR Laser által kifejlesztett, 3D fémnyomtatásra is képes, poradagolóval ellátott lézeres hegesztőgépet mutatta be. 

Sodick SLC400 G huzalos szikraforgácsoló gép

Az SLC400G egyik legszembetűnőbb tulajdonsága az új dizájn, ami modern, letisztult külsőt kölcsönöz a gépnek, emellett elősegíti a Smart Pulse generátor és a lineáris hajtás előnyeinek kihasználását. A kompakt gép a vállalat legújabb kezelői felületével rendelkezik, egy 19″-os érintőképernyőn keresztül végezhetők a vezérlési folyamatok. A gépben található alkatrészek 90%-át a Sodick gyártja, ezzel garantálva a kimagasló minőséget. A munkaterület kritikus elemei, azaz a Z-tengely, az asztal és az alsó kar kerámiából készültek, így hosszútávon is képesek fenntartani a pontosságot és a magas teljesítményt.

IN_IC-Hungary_cikk3

 

Az SL széria minden tagja a vállalat legújabb fejlesztéseit tartalmazza, így kiemelkedő sebességre, pontosságra és felületi minőségre képesek. Mindezt a Sodick-tól megszokott, pontosságra vállalt 10 éves garancia biztosítja. A lineáris motorok gyártása terén szerzett több mint 15 éves tapasztalatára alapozva, az SLC400G-t is lineáris motorokkal szerelték fel, melyek legnagyobb előnye, hogy nincs holtjáték és mechanikai súrlódás. A lineáris motorok előnyeit tovább fokozza az SMC rendszer (Sodick Motion Control), ami rendkívül gyors visszacsatolást és ennek megfelelően gyors és pontos mozgást tesz lehetővé.

IN_IC-Hungary_cikk1IN_IC-Hungary_cikk2

 

Sodick SLC400G technikai paraméterei:

X/Y/Z irányú úthossz:400 x 300 x 250 mm
U/V irányú úthossz:150 x 150 mm
Munkatérfogat:850 x 610 mm
Huzal átmérő:Ø 0,10 ~ Ø 0,30 mm
Telepítéshez szükséges terület:3350 x 3840 mm
Gép súlya:3350 kg
Dielektrikum tartály mérete:600 l
Dielektrikum tartály súlya:400 kg

LASER CAB – precíziós alkatrészek gyártásához

A stand másik kiemelt szereplője az OR Laser poradagolóval felszerelt hegesztőgépe, a LASER CAB volt. A gép különlegessége, hogy poradagolós lézeres szinterezési technológiával (cladding) a 3D-s modell alapján képes fémporból felépíteni az alkatrészt, tehát 3D fémnyomtatóként is funkcionál. A rendszer rugalmasságának alapját a lézersugár átmérőjének állíthatósága adja, ezzel különböző alapanyagok és megmunkálási folyamatok elvégzését teszi lehetővé. A gép egyszerű kezelhetőségét az érintőképernyős vezérlő biztosítja, ami a megmunkálási paraméterek beállítását egyszerűsíti le. A folyamatok során az aktuális adatok bármely pillanatban elmenthetők, majd a későbbi folyamatok során újra felhasználhatók. A Lilly Board képernyőjét 3 külön ablakra osztották, ami átláthatóbbá teszi a folyamatokat és felgyorsítja a beállításokat.

IN_IC-Hungary_cikk5IN_IC-Hungary_cikk4

A hegesztési mintát, melyet DXF-fájlként importálhatunk a rendszerbe, egy lézerfény segítségével az alkatrészre vetíti a gép, így még a folyamat megkezdése előtt leellenőrizhető a pálya helyessége. A géphez opcionálisan elérhető az OR Laser legújabb CAD/CAM környezete, az ORLAS SUITE, mellyel a lézeres megmunkálás minden folyamata megtervezhető. Az egyedülálló, átfogó szoftveres megoldással lézeres jelölés, gravírozás, hegesztés és additív lézeres folyamatok is megvalósíthatók, emellett minden népszerű formátumú modell importálására és a legelterjedtebb lézeres rendszerek vezérlésére is alkalmas.

[nggallery id=274]

További Információ

A Sodick hivatalos honlapján.

Az OR Laser hivatalos honlapján.

Az IC-Hungary hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]