A PMT termékeinek sikere az Ipar Napjai 2016 kiállításon

A PEKÁRIK Szerszámgép Kereskedelmi Kft. immár több mint 15 éve foglalkozik külföldi szerszámgépgyártók termékeinek hazai képviseletével. A kínálatukban megtalálható egyedi megoldásokról, melyek közül kettő az Ipar Napjain külön elismerésben részesült, Pekárik János, a cég ügyvezető igazgatója beszélt kameránk előtt. 

Folyamatosan bővülő kínálatukban csőhajlító, lemez- és profillyukasztó, sajtoló, prés, csőgyártó és számos más lemez- és csőmegmunkáló gép található. A gépek forgalmazása mellett az üzembe helyezés, szervizelés és műszaki tanácsadás is a tevékenységi körük részét képezi, így teljes körű szolgáltatásokat nyújthatnak ügyfeleik számára.

Az idei Ipar Napjai kiállításra is több érdekességgel érkeztek, két gépük különleges elismerésben is részesült. A törökországi ERMAKSAN által fejlesztett FIBERMAK Momentum Gen-3 lézervágógép a kiállítás nagydíját nyerte el, az olasz APOLLO cég egyedülálló TWIN MACH3 cső- és profillyukasztó gépét pedig elismerő oklevéllel díjazták.

PMT_IparNapjai_cikk1

A török ERMAKSAN alakítógépeinek hazai képviseletét 15 éve a A PEKÁRIK Szerszámgép Kereskedelmi Kft. látja el. A cég kezdetben kizárólag élhajlítókat és lemezollókat gyártott, azonban később a lézertechnológia is megjelent kínálatukban. Az 50 évnyi tapasztalattal rendelkező cég a világon az elsők között fogott bele a fiber lézerek fejlesztésébe és gyártásába. Az ERMAKSAN nevét világszerte az innovatív kutatási-fejlesztési tevékenységeiről ismerik. Az általuk gyártott évi 3000 szerszámgép 80%-át a világ 70 országában külföldi képviselet révén értékesítik, így juthatnak el kiváló minőségű megoldásaik a magyar piacra is.

PMT_IparNapjai_cikk2 PMT_IparNapjai_cikk3

Az ERMAKSAN lézergépeinek, így a kiállításon is látható 3. generációs FIBERMAK-nak is, egyik különlegessége, hogy rendkívül nagy mozgási sebességekre képes, ráadásul a cég különösen nagy méretű, akár 3 x 8,5 m-es munkaasztallal rendelkező gépeket is fejleszt. A 2,5 G-s gyorsulás mellett kiemelkedően magas vágási sebesség érhető el, egyedi dizájnnal, kamerával figyelt munkatérrel, valamint külön vezérelhető, automata palettázórendszerrel szerelték fel. A vezérlő kialakítása egyszerre teszi lehetővé a munkatér megfigyelését, valamint a gyors és könnyű vezérlést, melyet a jól átlátható, egyedi kezelői felület biztosít.

PMT_IparNapjai_cikk7 PMT_IparNapjai_cikk8

PMT_IparNapjai_cikk4A PMT standjának másik kiemelt szereplője, a világon egyedüliként az APOLLO cég által gyártott cső- és profillyukasztó gép. A több mint 35 éves múltra visszatekintő olasz cég terméke szintén elismerésben részesült az Ipar Napjai 2016 kiállításon. Az egyedi megoldással egészen kis átmérőjű, akár 15 mm-es csőalkatrészektől kezdve a 120-150 mm keresztmetszetű profilokig alkatrészek széles választéka megmunkálható. A géppel az alkatrészek 1, 2, 3 vagy 4 oldalas lyukasztása is elvégezhető, bármilyen falvastagság mellett.

A gép egyik különlegessége, hogy a lyukasztásokat sorja és torzulás mentesen képes elvégezni, akár 12 m-es hossz esetében is. Az egyedi igényeknek leginkább megfelelő kialakítás elérésére számos lehetőség áll rendelkezésre, hiszen a gép felszerelhető teljesen automata adagoló, daraboló és elszedő rendszerekkel is.

[nggallery id=277]

További információ

A PEKÁRIK Szerszámgép Kereskedelmi Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]