A GF huzalos szikraforgácsolói gépei új szintre emelik a pontosságot

A pontosság egy új szintjét tették elérhetővé a GF Machining Solutions AgieCharmilles CUT 1000 X, CUT 1000 X OilTech, CUT 2000 X, CUT 2000 X OilTech és CUT 3000 X gépei. A kiemelkedő pontosság biztosításához elengedhetetlen a megfelelő mechanikai struktúra, a hőstabilitás és a gépekre szabott kalibrálás.

gfms-1000-1Manapság a gyártóknak, iparágtól függetlenül, egyre nagyobb nyomással kell szembenézniük, hogy nagy mennyiségben gyártsanak egyre bonyolultabb és egyre pontosabb alkatrészeket. Ez a nyomás kiemelten fontossá teszi a megfelelő megmunkálógép kiválasztását, különösen a pontosság és a megbízhatóság terén. A Just-In-Time (JIT – éppen időben) gyártási folyamatlánc-rendszer elterjedése miatt a hibás, nem elfogadott termékek komoly károkat okozhatnak a költségekben, a gyártási időben, de még a gyártóról kialakult képben is. A gyártási igények egyre extrémebb elvárásaival együtt a GF Machining Solutions AgieCharmilles X szériája új szintre emeli a huzalos szikraforgácsolók pontosságát, méghozzá a golyósorsó menetemelkedési hibáinak és a gép pozicionálási hibáinak kiiktatásával.

A GF Machining Solutions egyedi, kompromisszum nélküli kalibráló eljárása hasonló követelményeket támaszt, mint amikkel a felhasználóknak néznek szembe nap mint nap. A CUT 1000 X és a CUT 1000 X OilTech golyósorsókénti menetemelkedési hibája ±1.0 μm 200 mm-en, a menetprofil alakhibája ±1.0 μm. A CUT 2000 X, CUT 2000 X OilTech és a CUT 3000 X golyósorsókénti menetemelkedési hibája ±1.5 μm 200 mm-en, a menetprofil alakhibája ±1.5 μm.

Kiváló pozíció és geometriai tűrés felügyelet

Geometriai és eróziós vizsgálat biztosítja, hogy a felhasználók megfeleljenek megrendelőik követelményeinek. A gépek telepítése előtt a GF Machining Solutions szakemberei nagyszámú furatot munkálnak egy lapba, majd nagy pontosságú koordináta-mérőgéppel mérik meg minden egyes furat középpontját. A mérési eredményeket ezután betöltik az X szériás gép CNC vezérlésébe. Ezzel a korrekcióval garantálható, hogy a gép kompenzáljon minden golyósorsó menetemelkedési hibát és pozicionálási hibát már a legelső megmunkálás előtt.

gfms-1000-2

A kalibrálásnak köszönhetően a felhasználók magabiztosan gyárthatnak kivágó, lemezalakító szerszámokat, fröccsszerszámokat, egészen az óraipar vagy az orvosi eszközök iparág legkisebb alkatrészeihez is. Az X szériás gépek nagy pontosságú tengelyei, gyors mérési ciklusai, tengelyenkénti kettős mérőrendszerei, hőforrásoktól szigetelt és elárasztott munkatere biztosítják az optimális megmunkálási feltételeket még a nagy kihívást jelentő, mikro méretű alkatrészek esetén is. A minőség és a pontosság az X szériás gépek nagy pontosságú és folyamatosan ellenőrzött összeszerelésének is köszönhető.

gfms-1000-3

Nagyfokú pontosság

Az X széria további, kiemelkedő termelékenység és minőség növelő tulajdonságokkal bír:

  • Az Automatic Wire Changer (AWC) két huzalos orsójával lehetséges egy vastagabb huzalt nagyolási majd – egyszerű automatikus huzalváltás után – egy vékonyabb huzalt simítási feladatokra használni, így gyorsabb gyártási idő érhető el.
  • Nagy rugalmasságot biztosít a Job Management System, mellyel a sürgős munkák rövid beállási idő mellett azonnal indíthatóak a gépen.
  • Kiváló huzalbefűzés, még a legnehezebb körülmények között is a THREADINGEXPERT visszahúzható huzalvezetővel.
  • Kitűnő minőségű végeredmény az Integrated Vision Unit-nak (IVU) köszönhetően. A beépített töltés-csatolt kamerával, mely a háttérvilágításhoz csatlakozik az alsó gépfélen, a beállítás, a folyamatközi ellenőrzés és a megmunkált kontúr ellenőrzése jelentősen leegyszerűsödik.

Forrás: GF Machining Solutions

További információ

A GF Machining Solutions oldalán.

Megosztás
[
    ]