Új generációs Pinacho STH esztergák

A Pinacho egy spanyol szerszámgépgyártó, amely az évek során a precíziós hagyományos és CNC esztergák gyártására szakosodott. A céget Antonio Pinacho alapította 1946-ban, azóta pedig Európa egyik legnagyobb eszterga gyártójává nőtték ki magukat. Esztergáik elsősorban az  európai piacra készülnek,  ahol a rendkívül kemény árversenyben is megállják a helyüket.  Éppen ezért  az ipar szinte minden területén előfordulnak, a precíziós szerszám gyártástól kezdve a nagyméretű alkatrész gyártásig. Gépeik egyszerű kezelhetősége, a velük előállítható kiváló felületi minőség, és megbízható, hosszú élettartam miatt előszeretettel alkalmazzák a szakember-képzésben is. Portfóliójukban a különféle eszterga modellek széles sorozata megtalálható, amivel a piac legletérőbb igényeire is tudnak választ adni. Szabványos szerszámgépeik orsó csúcsmagasság tekintetében a 180-500 mm-es, míg csúcstávolságban a 750-5000 mm-es tartományt teljes mértékben lefedik.

pinacho

A cégnél nagy figyelmet fordítanak a folyamatos innovációra, így legújabb modelljeiken egy nagy létszámú, szakképzett mérnökcsapat dolgozik a legfejlettebb eszközökkel. Így tudják elérni azt, hogy kiemelkedő műszaki képességekkel rendelkező esztergáikat elérhető áron kínálják ügyfeleiknek. Természetesen a szabványos modelleken felül a cég a speciális igények kielégítését is vállalja, egyéni konzultációt követően.

STH 400/500

pinacho-3Szerszámgép palettájuk legújabb eleme az STH sorozat, amely kifejezetten a nagy igénybevételű megmunkálásokhoz lett kifejlesztve. Az STH esztergák alapfelszereltsége többek között a szervomotoros főorsó, a 8 férőhelyes automatikus revolver 4 szerszámtartóval, az automatikus kenőrendszer a megvezetéseken és az X- és Z-tengelyekhez tartozó elektronikus kézikerék.

Ahogy minden szerszámgépük esetén, az STH esztergák öntvényágya is a Pinacho saját öntőüzemében készül, ezzel garantálva a szerkezet megfelelő szilárdságát és rezgéselnyelő képességét. A minőségi szürkeöntvény alapra szintén minőségi alkatrészeket építenek, köztük SKF, FAG és TIMKEN csapágyakat, Korta golyósorsókat, valamint FANUC, FAGOR vagy SIEMENS motorokat és elektromos összetevőket.

Az alapfelszereltségen felül a gépekhez számos további kiegészítő is elérhető, melyekkel az összetettebb alkatrészek is megmunkálhatóvá válnak, illetve a gyártás hatékonysága még tovább növelhető. Az opcionális kiegészítők között megtalálható C-tengelyes főorsó, hajtott szerszámos revolver, Y-tengely opció, hidraulikus tokmány és szegnyereg, forgácselvezető, Renishaw szerszámbemérő, 6 bar-os hűtőrendszer és még számos egyéb.

pinacho-2

Az esztergához illesztett vezérlés is az ügyfél igényeihez igazítható. Az STH 400 és STH 500 modellek esetén a megrendelő három típus közül választhat: FANUC OI-TF, FAGOR 8055iF és SIEMENS 828D.

További információ

Az STH sorozat katalógusa

A Pinacho hivatalos honlapa

A Pinacho szerszámgépek hazai forgalmazója a Cursor CNC Kft.

Megosztás
[
    ]