Nagy számítási teljesítmény és többérintős funkcionalitás ventilátormentes, gépbe szerelhető eszközben

A gépek vezérlésével, üzemeltetésével valamint ellenőrzésével szemben támasztott sokrétű követelményeknek egyre inkább már csak a számítási teljesítmény fokozásával lehet megfelelni. Ugyanakkor az egyszerűbb karbantartás érdekében előszeretettel mondanak le a ventilátoros hűtésről, amelyre pedig gyakran szükség lenne. Ehhez kínál tökéletes megoldást a panel PC-k CP27xx sorozata, amely a nagy teljesítményű, ventilátor nélküli IPC-technológiát többérintős panellel ötvözi egy közvetlenül a vezérlőszekrénybe építhető eszközben.

A CP27xx típusú panel PC-k ventilátor nélkül működnek, kevés helyet foglalnak el, ugyanakkor a többérintéses funkcionalitás mellett, nagy számítási teljesítményt is kínálnak a maximum négy magos, 1,4-GHz-es Intel®-Celeron® processzornak vagy az Intel®-AtomTM-CPU-nak köszönhetően. Fekvő- vagy álló formátumban (12 – 24 col között) hétféle kijelzőméret áll rendelkezésre, amelyekkel – az operációs rendszertől függően – kétujjastól akár ötujjasig terjedő multi-touch alkalmazások is megvalósíthatók.

A CP27xx panel-PC-sorozatnak köszönhetően a többérintős funkcionalitás valamint a nagy számítási teljesítmény ventilátormentes, beépíthető eszközben áll rendelkezésre.

A CP27xx panel-PC-sorozatnak köszönhetően a többérintéses funkcionalitás valamint a nagy számítási teljesítmény ventilátormentes, beépíthető eszközben áll rendelkezésre.

Az IP 65-ös (hátoldalon IP 20-as) védettségnek valamint a széles skálát felölelő (0 – 55 °C) üzemi hőmérséklettartománynak köszönhetően sokrétű alkalmazási lehetőségre nyílik mód. Alkalmazásukat az is megkönnyíti, hogy valamennyi csatlakozó könnyen elérhető, mivel ezek a hátoldal alján találhatóak. Továbbá, a CFast-kártyákhoz kívülről is kényelmesen hozzá lehet férni. A csatlakozó fedlapja úgy van kialakítva, hogy a csatlakozási helyen az alaplap csatlakozófelületeit is ki lehet vezetni. A gyors beépítéshez nincs szükség külön alkatrészekre, ugyanis felül kihajtható szorítókarok lehetővé teszik ezt. A külön rendelhető PCIe modul fogadására szolgáló kártyahellyel maximális rugalmasság érhető el. Ezzel a csatlakozófelülettel például két további, független Ethernet- vagy EtherCAT port építhető be.

A CP27xx sorozat felszereltségi jellemzői közül említést érdemel a 2 GB-os DDR3-RAM (amely 8 GB-ra bővíthető), a (2 GB-os, de 32 GB-ra bővíthető, kiterjesztett hőmérséklettartománnyal bíró) CFast kártya, az On-Board-Dual-Ethernet-Adapter 10/100/1000Base-T csatlakozóval, és az On-Board-SATA-RAID-1-Controller (Intel® Rapid Storage Technology). A két független Ethernet csatlakozófelületnek köszönhetően a panel PC-k ideálisak arra, hogy egy EtherCAT-alapú vezérlőrendszer kompakt központi vezérlőegységét képezzék.

Opcionálisan egy harmadik, független Ethernet csatlakozófelület is igényelhető. További standard csatlakozáshoz négy darab USB-2.0 port áll rendelkezésre.

Forrás:Beckhoff

További információ

A Beckhoff Automation Kft. hivatalos honlapján.