Egyedülálló csőmegmunkáló megoldások a SOCO-tól

Az 1979-ben alapított tajvani vállalat kínálatában a csőmegmunkálási megoldások széles választéka megtalálható. Fejlődésük során egyre sokszínűbb lett a portfóliójuk, így mára csővágó gépeket, csőhajlító gépeket és csőlézert is gyártanak. A vállalat tevékenységeit Kyle Lo, a SOCO Machinery CO., LTD. ügyvezető igazgatója mutatta be a Düsseldorf-ban megrendezett Tube & Wire 2016 kiállításon.

Számos olyan megoldást kínálnak, mellyel az iparban egyedülálló teljesítmény érhető el a megmunkálási feladatok során. A csőmegmunkálásban általában külön hajlító és vágógépeket alkalmaznak, azonban a SOCO kidolgozott egy megoldást, ami ötvözi a két folyamatot. A gép már ezen tulajdonságának ismeretében is egyedinek mondható, azonban különlegességét tovább fokozza, hogy egy dupla késes csővágó berendezéssel szerelték fel, így a cső deformálódása nélkül végezhetők a hajlítási és vágási folyamatok.

SOCO_Tube2016_cikk3 SOCO_Tube2016_cikk2

Az iparban egyre jobban elterjedő “all electric”, azaz a hidraulikus megoldások teljes mellőzését, kizárólag elektronikus összetevők alkalmazását támogató trendnek megfelelően a kiállításon 2 teljes mértékben elektronikus gépet mutattak be. Az egyik egy kis méretű, 20 mm-es csőhajlító, mely rendkívüli gyorsaságra képes. A másik gépük nagyobb átmérőkhöz, 80 mm-es csővastagsághoz készült, teljes mértékben automatizált gyártásra képes. Az autóipar számára tervezett gyártóegység egy csőhajlító és csővágó berendezésből, a csövek be- és kirakodását végző robotból, valamint egy csővégmemunkáló gépből áll. Ezt a rendszert kifejezetten az autóiparban gyártott kipufogócsonkok gyártására tervezték.

SOCO_Tube2016_cikk4 SOCO_Tube2016_cikk5

A globális piac meghatározó szereplőjeként 81 országban értékesítik termékeiket, jelenleg 550 alkalmazottal rendelkeznek. Évente több mint 4000 gép kerül ki üzemeikből, melyeket kiterjedt értékesítési hálózatukon keresztül juttatnak el ügyfeleikhez. A világ számos országban rendelkeznek saját irodával, Európán belül egyik kiemelt globális partnerük, a Herber végzi az értékesítést. A SOCO gépek hazai forgalmazását a Metal Trading & Consulting Kft. (Nyugat-Magyarország) és a Laxun Kft. (Kelet-Magyarország) végzi.

További információ

A Metal Trading & Consulting Kft. hivatalos honlapján.

A Laxun Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]