Az „Intertool 2016„ az osztrák piac legfontosabb gyártástechnológiai szakvására a Messe Wien-en

2016. május 10-től 13-ig fogadja látogatóit Ausztria fémfeldolgozó iparágának az Intertool gyártástechnológiaii szakvására. Ezzel párhuzamosan zajlik, de egy nappal rövidebb ideig tart az „A” csarnokban megrendezendő SMART Wien. Idén 250 kiállítót várnak, a számos kulcsfontosságú piaci szereplő mellett sok új kiállító is jelen lesz. E mellett az Intertool négy kiemelkedő programmal várja a látogatókat. A kiállítás katalógusa letölthető a www.intertool.at/katalog címről.

messezentrum_wien_cikk

Folyamatlánc – szövetségben a precíziós gyártásért

2014-hez hasonlóan ez a rendezvény lesz az ipari vásár egyik különleges fénypontja, amelyet hat vezető gyártástechnikai vállalat egyedülálló együttműködése tesz lehetővé. A szakmai programok és az előadások mellett Marcel Koller osztrák szövetségi kapitány látogatja meg a rendezvényt, ahol egy kötetlen beszélgetés után mindenki kipróbálhatja labdarúgó tehetségét és a profi edzővel együtt focikapufalra lőhet.

Osztrák 3D Nyomtatási Fórum és Kiállítás

A generatív gyártás évenkénti fóruma izgalmas betekintést nyújt a sokoldalú alkalmazási területekre, az additív gyártástól a generatív tervezésen keresztül egészen a 3D nyomtatás alkalmazásáig. A lehetőségeknek nincs határa, hiszen az alkalmazások sora az ipari és orvostechnika területein át, a munkabiztonságon, a jogon és a kutatáson keresztül a topológia optimalizálásáig tart. A 25 előadó között neves cégek szakértői gyakorlati példákat és érdekes előadásokat tartanak ebben a témában (pl. az Airbus Operations, a GE Healthcare). A szakkiállítás további részletei: a www.3d-printing-forum.at linken található.

7. ÖGfZP Netzwerk ZfP

Immár harmadik alkalommal jelentkezik az ÖGfzP Netzwerk saját rendezvénnyel. Az ún.  roncsolásmentes vizsgálat (ZfP) szinte valamennyi iparában a minőségbiztosítás terén a minőségellenőrzés, valamint a folyamatvezérlés egyik elengedhetetlen eszközévé vált.

A ZfP mára az egyik legfontosabb biztonságtechnika módszerré vált, amely – az orvosi diagnosztikához hasonlóan – az üzemeltetés előtt és közben időben felismeri az alkatrészek és a szerkezetek rejtett hibáit.  Ezzel nagy valószínűséggel ki lehet zárni az előre nem látható meghibásodásokat. Ma már elképzelhetetlen néhány terület – pl. a gázellátás, a repülőgépek biztonságos üzemeltetése, a hídépítés és az erőművek üzemeltetése, valamint az összetett komponensek, ill. szerkezetek átadása – roncsolásmentes módszer nélkül végzett ellenőrzés nélkül.

ADVANCED MANUFACTURING a gép- és berendezésgyártásban

A szemináriumot a Bécsi Műszaki Egyetem Gyártástechnikai és Nagy Teljesítményű Lézertechnikai Intézete (IFT) rendezi május 12-én a Congress Center-ben.

Az Ipar 4.0 korszakában időben kell váltani a kutatási, a szakemberképzési, a politikai és a gazdasági területeken, ezáltal Ausztria számára nagy számú új lehetőség nyílhat meg. Az Intertool 2016 keretében az érdeklődök betekintést kaphatnak a tudomány és az ipar aktuális kérdéseire adott válaszokba, valamint a kutatási és fejlesztési projektek legújabb eredményeibe. Az IFT idén az Intelligent Manufacturing Systems (Intelligens Gyártórendszerek) címmel mutatkozik be, és ezáltal igyekszik három olyan témakört is érinteni, amelyek a gyártástechnológiai innovációk terén fontosak lehetnek. A meglévő és az újszerű gyártási folyamatok továbbfejlesztése, valamint optimalizálása mellett, lényeges szerepet játszik a modern ipari vállalatoknál a termelés digitalizálása, az érzékelők és vezérlő elemek integrálása, valamint az összes gyártási adat intelligens kezelése, amely előnyösen segíthet a döntési folyamatokban.

Az elkövetkezendő években a klasszikus gyártástechnikai feladatok mellett az információtechnológia nagyfokú kihívásaival kell majd számolni. A szeminárium fénypontja az innovatív és újszerű gyártástechnikák bemutatása (kompozitok forgácsolása, köszörülés megmunkálóközpontja); a digitális gyártás (MES, állapotfelmérés, gépek kommunikációja); érzékelők és vezérlő elemek integrálása (hibrid megmunkálás, „machine hammer peening” eljárás) lesz.

További információ a rendezvény honlapján: www.intertool.at

Forrás Intertool.at

További információ

Az Intertool hivatalos weblapja.

Megosztás
[
    ]