A TaeguTec kibővíti a 14 forgácsoló élű lapkacsaládját

A TaeguTec kibővítette a Chase2Hepta marócsalád forgácsoló lapka sorozatát új, jobbos-, neutrális- állású és wiper geometriájú váltólapkákkal, melyek széles körű alkalmazási területeket képesek lefedni, és jelentősen csökkentik a forgácsoló erőket.

A kétoldalas lapka 14 szabályos forgácsoló éle és a 45 fokos főél elhelyezési szöge miatt a Chase2Hepta gazdaságos és versenyképes megoldást kínál.

taegu_1

A kettős felhasználású lapkákat mindkét marószerszám típushoz alkalmazhatjuk: csavar szorításút elsősorban acélok megmunkálásához, a leszorító ékes marófejet pedig öntvények nagy előtoló sebességű marásához. Az új lapka-sorozat hatékony és egyenletes megmunkálást biztosít az optimalizált forgácsoló éleinek köszönhetően, ami csökkenti a forgácsoló erőt a megmunkálás során.

https://www.youtube.com/watch?v=rMhhxL9el1U

Az új, jobbos állású, éles ML geometriájú XNMU 0906 ANTR-ML lapka teljes élhosszában ívelt élű, ami tökéletes acélok marásához olyan instabil és nehéz forgácsolási körülmények esetén, mint a munkadarab gyenge megfogása, a szerszám hosszú kinyúlása-, illetve gyenge keresztmetszetű munkadarabok.

XNMU 0906 ANTR-ML

XNMU 0906 ANTR-ML

Mi több, ez a jobbos kivitelű, ML geometriájú lapka 9%-kal csökkentette a fő forgácsoló erőt az M (korábban fejlesztett geometria) geometriához képest ötvözött acél megmunkálásánál 25 kilowattos, BT50-es főorsójú gépen.

Egy erősen ötvözött acél alapanyagú kipufogócsonk többszöri síkmarása során a sokoldalú TT9080-as bevonatú XNHU 0906 ANTR-ML váltólapka megnövelte a szerszám éltartamát 12 munkadarabról 15 darabra, 144 m/min forgácsolási sebesség-, 360 mm/min előtoló sebesség-, illetve 0.5 mm fogásmélység mellett. Az esettanulmány azt is igazolja, hogy ez a lapka ideális a könnyed, rezgésmentes maráshoz, illetve a munkadarab is sorjamentes marad.

Az újonnan bemutatott Chase2Hepta neutrális állású – ML geometriájú lapkája, az XNHU 0906 ANTN-ML, öntvények megmunkálásához ajánlott instabil körülmények között. Éles és alakos forgácstörője akár 11%-os forgácsoló erő csökkenést mutatott gömbgrafitos öntvények megmunkálása során, összevetve a –MM (korábban kifejlesztett) geometriájú lapkákkal.

XNHU 0906 ANTN-ML

XNHU 0906 ANTN-ML

Ez a lapka– TT6080-as lapkaminőségével – elősegítette a munkadarabon keletkezőn sorja méretének csökkenését, és több mint duplájára növelte a szerszám éltartamát öntvény blokk megmunkálásánál, 157 m/min forgácsoló sebességnél, fogankénti 0.06 mm-s előtolásnál és 0.5 mm fogásmélység mellett.

Azok számára, akik kiváló felületi minőséget szeretnének elérni marási megmunkálással, a TaeguTec kifejlesztette az XNHU 0906 ANTN-W „wiper” geometriájú lapkáját, amely két jobbos és két balos állású forgácsoló éllel rendelkezik.

XNHU 0906 ANTN-W

XNHU 0906 ANTN-W

Ami a már korábban kifejlesztett geometriákat illeti, az XNHU 0906 ANTN-MM remekül teljesít mind öntvény, mind univerzális jellegű marásnál, az XNMU 0906 ANTR-M leginkább alkalmas acél marására, és az XNHU 0906 ANTN-CE kerámia-minősége pedig öntvények nagy forgácsoló sebességű nagyolására.

https://www.youtube.com/watch?v=fuPdsNJuYmk

A Chase2Hepta lapkacsalád bővítésével a TaeguTec szélesebb választékot kínál a különböző típusú anyagok megmunkálásához, miközben a 14 forgácsoló él csökkenti a megmunkálási költséget, megnöveli a szerszám éltartamát és a termelékenységet.

További információ

A TaeguTec hivatalos honlapja.

Megosztás
[
    ]