Új generációs gépek a Hanwha TechM automataesztergák termékpalettáján

A rendkívül erős felépítésükről és megbízhatóságukról ismert Hanwha hosszesztergák generációváltáson estek át az elmúlt időszakban. A korábban jól bevált típusok fejlesztésén túl teljesen új gépekkel is előállt a cég. A Dél Koreában első számú, világviszonylatban pedig a harmadik legnagyobb hosszeszterga gyártó komoly összegeket fordít kutatás-fejlesztésre, melynek eredményeként született meg az új generáció. A gépek legtöbb részegységénél megmaradt az évtizedek óta fejlesztett alapkonstrukció, ugyanakkor a vevői tapasztalatok alapján tovább növelték a gépek gyorsaságát és a megbízhatóságát.

Hanwha XD12II

Hanwha XD12II

Választható Siemens vagy Mitsubishi vezérlés

A Hanwha TechM élen jár a Siemens vezérlés hosszesztergán való alkalmazásában, amelynek folyományaként már az XD széria összes gépe rendelhető Siemens vezérléssel is az alapkivitelű Fanuc egység helyett. Ennek köszönhetően már a Hanwha hosszesztergák felhasználói is kihasználhatják a Siemens által kínált átlátható grafikus kezelőfelületet, egyszerű kezelhetőséget és a megmunkáló ciklusok használatát.

Bizonyos típusoknál a hosszesztergákon széleskörűen használt Mitsubishi vezérléssel is kaphatóak, amelyekkel egyes esetekben még rövidebb ciklusidő érhető el.

Annak köszönhetően, hogy számos gép Siemens, Fanuc vagy Mitsubishi vezérlővel is rendelhető, a vevőinknek még több lehetősége van a testreszabott gépek kiválasztásához.

Az XD széria fejlesztései

A legjelentősebb újítások a Hanwha jelenleg legnagyobb mennyiségben eladott esztergáin, az XD széria gépein történtek. Fontos fejlesztés, hogy ezentúl  45 mm-es áteresztéssel is elérhetőek ezek a gépek, így az átmérőtartomány már 3 mm-től 45 mm-ig terjed.  A sorozat összes gépe még merevebb öntvényt és nagyobb teljesítményű hajtott szerszámokat kapott, ezzel is tovább erősítve a Hanwha gépek előnyeit a nehéz megmunkálások esetén.

Hanwha XD38II B-tengellyel

Hanwha XD38II B-tengellyel

Speciális alkalmazások

Elsősorban az orvostechnikai eszközök gyártásának magas követelményeihez fejlesztették a Hanwha billenőtengelyes gépét, az XD20V-t. A mind Fanuc, mind Siemens vezérlővel kapható eszterga bővített alkalmazási lehetőségeit a 9 vezérelhető tengely, a gyorsaságát a 40m/perces gyorsjárati sebesség, pontosságát pedig a kiemelkedően masszív gépágy szolgáltatja.

Szintén a legmagasabb követelményeket támasztó alkatrészek gyártásához készült az XDI20 jelű gép, amelynek 11 tengelye 3 független csatornáról programozható, ezáltal nagymértékű ciklusidő csökkenést érhetünk el vele.

Kimagasló teljesítményű revolverfejes gépek

A német piac kimagasló igényeihez kifejlesztett 3-csatornás, revolverfejes automataesztergákon szintén komoly újítások történtek. Ezek közül a legjelentősebb, hogy mind a fő, mind az ellenorsó kategóriájának legerősebb – 23 kW teljesítményű – motorját kapta. A kizárólag Siemens vezérléssel elérhető, hidraulikus főorsófékekkel szerelt gép a legkomplexebb és legnagyobb teljesítményt igénylő feladatokat is megoldja.

Hanwha STL-32H revolverfejjel

Hanwha STL-32H revolverfejjel

Testreszabás – széleskörű lehetőségek

A HanwhaTechM a hosszesztergáinak fejlesztésénél mindig nagy figyelmet fordított arra, hogy a gépek minél nagyobb mértékben testreszabhatóak legyenek a speciális opcióknak köszönhetően. Ennek jegyében az új generációs esztergák fejlesztésénél számos új opciót vezettek be a már meglévő lehetőségek mellé. Ilyen új lehetőség, hogy mind a keresztirányú, mind az ellenorsó mellett található fúró-maró egységek további hajtott szerszámokkal bővíthetők, illetve a hátsóoldali hajtott szerszámok is kaphatók belső hűtési lehetőséggel.

Hanwha STL-38H

Hanwha STL-38H

Gépfelügyeleti lehetőség akár okostelefonról is

További újdonság, hogy a piacon elsőként komplex távoli gépmenedzselési csomagot mutattak be Hanwha Monitoring System néven, mellyel akár PC-ről, akár okostelefonról nyomon követhető a gépek működése, sőt, adott esetben a távolról történő programozás, indítás, leállítás is lehetséges. Ezen újítással drasztikusan lerövidíthető a beavatkozási idő üzemzavarok esetén.

A Hawha magyarországi célkitűzései

Az elmúlt években a Hanwha TechM jelentős piaci növekedést ért el számos európai országban, vezető szerepet tölt be Németországban és Svájcban, Olaszországban pedig a tavalyi évben már piacvezető is lett.

A cél a magyar piacon is hasonló eredmények elérése, amelynek érdekében a hivatalos magyarországi képviselő, a Szimker Zrt. szoros együttműködésben dolgozik a Hanwha európai központjával. Mind a gyártó, mind a Szimker Zrt. egyik fő célja, hogy maximális támogatást nyújtson a vevőinek akár komplex projektekről, akár egyszerűbb feladatokról van szó.

szimker_logo_cikk

 

További információ:

A Szimker Zrt. honlapján vagy a Facebookon.