Tokmánycsere esztergán, kevesebb mint 3 perc alatt

A SCHUNK szabadalmaztatott ROTA FSW tokmány gyorscserélő rendszere kevesebb mint 3 perces tokmány cserélési időt ígér. Rögzítőcsavarok és behúzószár használata helyett a ROTA FSW kioldása és rögzítése egyetlen csavar segítségével történik, miközben a rendszer semmit sem veszít a megbízhatóságából. Egy rugalmas adapter segítségével az eszterga behúzószára automatikusan csatlakoztatható a körasztalhoz és központosítható a szabadalmaztatott geometriai kialakításnak köszönhetően. Maga az alakkal záró rögzítés önzáró, míg a szintén szabadalmaztatott tokmánypofa kiemelkedő szorítóerőt és optimális szilárdságot biztosít. A használatból adódó hibák elkerülésének érdekében egy mechanikus kijelző folyamatosan mutatja az aktuális rögzítési állapotot.

Széleskörű használat

A SCHUNK gyorscserélő rendszere utólag is felszerelhető szinte bármilyen esztergára. Annak mindössze csak a beszereléshez szükséges megfelelő belső térrel kell rendelkeznie. A rendszer egyaránt kompatibilis manuális és power tokmányokkal, miközben azok szorítóereje és maximális fordulatszáma egyáltalán nem csökken.

Nagy áteresztésének köszönhetően a SCHUNK ROTA FSW akár modern eszterga központokon is hatékonyan alkalmazható. Már meglévő rögzítő egységek is könnyedén hozzáalakíthatók a rendszerhez, ezt követően pedig bármikor rugalmasan használhatók. A SCHUNK tokmány gyorscserélő rendszere három méretben érhető el az alkalmazni kívánt eszterga tokmány méretétől függően: 260 mm átmérőig, 315-400 mm átmérő között és 400-600 mm átmérő között.

Forrás Schunk

További információ

A SCHUNK hivatalos weblapja.

Megosztás
[
    ]