Strukturális elemek megbízható megmunkálása trochoid marás segítségével

A trochoidális szerszámpályákat alkalmazó marási folyamatok a szerszámozási és befogási költségek, valamint megmunkálási idő és a gépalkatrészekre ható terhelés tekintetében is számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos módszerekhez képest. 

A trochoidális marás lényege, hogy egy örvénylő mozgás segítségével egységnyi idő alatt nagyobb mennyiségű anyag távolítható el. A hagyományos módszerekhez képest így nagyobb forgácsteljesítménnyel végezhető el ugyanaz a nagyolási folyamat, a nagy axiális fogásmélység előnyeit kihasználva pedig egyenletesebb terhelés éri a szerszámot.

MAPAL_OptiMill_cikk0

A MAPAL OptiMill termékcsaládjának kibővítésével, pontosabban a titán és erősen ötvözött acélok megmunkálására, valamint nehéz megmunkálásokra tervezett szerszámainak piacra dobásával teszi lehetővé a trochoidális megmunkálási technológia megvalósítását. Ennek eredményeképpen egészen új alkalmazási területeket, például a strukturális elemek megmunkálását sikerült felfedezni. Az 5 vágóél speciális, nagy mértékben egyenlőtlen pozicionálásával elért kialakítás és az innovatív geometriai elrendezés a rezgések csökkentésének szempontjából kiemelt fontossággal bír. A megmunkálási folyamat során történő ellensúlyozással tovább csökkenthetők a rezgések. Végeredményben az OptiMill család marószerszámai probléma nélkül alkalmazhatók, még magas sebességek esetén is.

A túl hosszú forgácsok miatti elakadás és esetleges szerszám-, vagy munkadarab-sérülés elkerülésének érdekében a szerszámokat forgácstörővel látták el, ami a forgácsok félbetörésével biztosítja a zavartalan, leállásmentes működést. Az OptiMill termékcsalád minden trochoidális marószerszámának vágóél hossza 3xD.

A MAPAL ezzel a terméksorozattal nem csupán a trochoidális maráshoz tervezett legjobb szerszámát kínálja, hanem kimagasló szakértelmével is támogatja ügyfeleit, kérés esetén a programozási folyamatokat is elvégezve.

ForrásMAPAL

További információ

A MAPAL hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]