Rugalmas 5-tengelyes gyártócella, nagy pontosságú felügyelet nélküli megmunkáláshoz

 

“A Hermle C 22 U megmunkálóközpontjával olyan pontosságot értünk el, ami miatt kételkedni kezdtünk a műhely szinten alkalmazott koordináta mérőgépeink mérési eredményeiben. Végül két új Zeiss Duramax CMM vásárlása mellett döntöttünk – egy a marógépekkel, egy az esztergákkal készített alkatrészekhez.” (Kenny Marsden, Reliance Precision)

Hermle_C22U_cikk1A Reliance Precision eddig 3 db 5-tengelyes vertikális megmunkálóközpontot alkalmazott, azonban a magasabb szintű precizitást igénylő ügyfeleik igényeinek kielégítéséhez szükségesnek látták a gyártás ezen területének kibővítését. Alex Greenhalgh, pénzügyi menedzser hozzátette, “A Hermle C 22 U rugalmassága és az orsó kihasználhatósága elsődleges szempont volt a kiválasztáskor. A cél a produktivitás növelése volt a gyártási költségek csökkentése mellett, amit jelen esetben az automatizálási lehetőségek biztosítanak a minimális felügyeletet igénylő üzemeltetés meghosszabbításával.” A Hermle megoldásainak pontossága és megbízhatósága már korábban is lenyűgözte a vállalatot, ugyanis 2013-ban, egy repülőgép-ipari partnerük szűk toleranciákat igénylő alkatrészeinek gyártásához egy 4-tengelyes Hermle szerszámgépet vásároltak. Emellett a Geo Kingsbury által nyújtott kivételesen magas színvonalú szolgáltatások, a telepítés, üzembe helyezés, ügyféltámogatás és képzés során nyújtott segítség példaértékű volt, így a két vállalat között különösen jó munkakapcsolat alakult ki. Ezek a tényezők együttesen jelentős szerepet játszottak a megmunkálóközpont kiválasztásakor.

Hermle_C22U_cikk2

A Hermle C 22 U 5-tengelyes dönthető forgóasztala 

A Reliance Precision marási részlegének vezetője, Kenny Marsden hozzáfűzte, “Ugyan még csak pár hónapja használtuk a Hermle C 22 U-t, a kimagasló pontossága már számunkra is nyilvánvaló volt. Ezt bizonyították a közvetlenül a szerszámgépen végzett mérések is, melyekkel ellenőrizni tudjuk, hogy teljesülnek-e a toleranciák.

Hermle_C22U_cikk3Hozzátette, hogy a Hermle géppel végzett megmunkálási folyamatok ‘elsőre helyesek’ és a toleranciákat a teljes folyamat alatt képes tartani, ami lehetővé teszi a felügyelet nélküli üzemelést. Az Egyesült Királyságban, Huddersfield-ben található gyárban zajló 5-tengelyes megmunkálások nagy része prizmatikus alkatrészeket érint, ahol a munkadarab több oldalról történő, nagy pontosságú megmunkálása az elsődleges elvárás. A gép biztosítja, hogy az alkatrészek megmunkálása kevesebb lépésből, a többszöri munkadarab újrabefogások nélkül sokkal hatékonyabb legyen. A költséghatékonyság és pontosság kritikus elvárások a Reliance Precision számára. A komplex repülőgép-ipari, titánból, vagy rozsdamentes acélból készült alkatrészek esetén például gyakran alapelvárás, hogy 5 µm alatti furatpontossággal és 10 µm alatti pozíciótűréssel készüljenek, emellett a merőlegesség és párhuzamosság tűrése is a legtöbb esetben 5 µm alatt van.

A Reliance Precision-nél tapasztalt időmegtakarítás mértékét jól mutatja az általuk gyártott alumínium burkolat példája, melynek megmunkálása korábban egy órát vett igénybe, a Hermle C 22 U használatával azonban akár 5 perc alatt is elkészíthető. A költségek további csökkentésében a költséges újrabefogás nélküli megmunkálás játszik meghatározó szerepet.

Elégedettségük eredményeképpen a Reliance Precision csapata úgy döntött, egy harmadik Hermle gépet is vásárolnak. Kenny Marsden hozzátette, “A Hermle olyan előnyöket biztosít, melyekkel csak a legjobb gépeknél találkozhatunk.”

Forrás Hermle Machine Company

További informácó

A Hermle hivatalos honlapján.