Renishaw FixtureBuilder – 3D-s modellező szoftver rögzítési elrendezések offline tervezéséhez

A Stuttgartban megrendezésre kerülő Control 2016 kiállítás keretein belül a Renishaw bemutatja az új FixtureBuilder 3D-modellező szoftvercsomagját, mellyel a koordináta- és optikai mérőgépekhez fejlesztett rögzítőelemek beállításainak és elrendezéseinek offline megtervezése és dokumentálása végezhető el.

Renishaw_FixtureBuilder_cikk4

A FixtureBuilder szoftveres megoldások kifejlesztésekor a vállalat a magas szintű méréstechnikai szakértelmére támaszkodva olyan rendszert akart kidolgozni, mellyel a mérési folyamatok könnyen optimalizálhatók.

A rendszer rendkívül könnyen kezelhető:

  • Jól megtervezett, átlátható alkatrész könyvtárak
  • Intelligens ‘Drag and Drop’ funkció
  • Alkatrészek gyors kezelése
  • Könnyen kezelhető összeállítási mechanizmusok

A FixtureBuilder jelentősen növeli a tavalyi EMO Milano kiállításon bemutatkozó Renishaw rögzítőelem használatának hatékonyságát.

A szoftver CAD kompatibilitása által tényleges alkatrész modellje is importálható, így a rögzítőelemek az alkatrész köré építhetők. Az elkészült 3D-s modell ezután számos különböző formátumban (IGES, SAT, STEP, stb.) exportálható a mérőszoftverben történő használathoz, emellett kiegészítőként a CATIA, ProE, UGNX, Solidworks és Inventor szoftverekhez egy fordító modul is elérhető. A felhasználók egyedi folyamatainak optimalizálásához egyedi elrendezéseket és alkatrészeket hozhatnak létre, majd saját könyvtárként elmentve a későbbi feladatoknál is felhasználhatják azokat.

Renishaw_FixtureBuilder_cikk2

Az új FixtureBuilder számos tervezést segítő opcióval rendelkezik, melyekkel a mérési elrendezések gyorsan és egyszerűen elkészíthetők. Ilyen például az egyes elemek elhelyezését megkönnyítő intelligens ‘Drag and Drop’ funkció, az elhelyezett alkatrészek automatikus igazításáért felelős SmartSnap® technológia, valamint a 3D-s térben történő független alkatrészmozgatást megvalósító TriBall® funkció. A rendelkezésre álló lehetőségek közül talán a legfontosabb a ‘Build it’ funkció, mellyel az egyes elrendezésekhez tartozó utasítások és darabjegyzékek automatikusan előállíthatók. Ez biztosítja a mérési folyamatok során minőségi előírások és szabványok betartását.

Renishaw_FixtureBuilder_cikk3 Renishaw_FixtureBuilder_cikk1

Az új szoftver segítségével a felhasználók tovább növelhetik Renishaw rögzítőelemek és méréstechnikai berendezések, egyéb mérőeszközeik hatékonyságát.

Maga a szoftver univerzális, tekintve hogy PC-s környezetbe könnyen feltelepíthető és teljes mértékig független más alkalmazásoktól, mint pl: koordináta mérőgépek méréstechnikai szoftverétől.

 ForrásRenishaw

További információ

A Renishaw hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]