ONA AV prémium huzalszikraforgácsoló gépek

Legújabb gépeik számos olyan fejlesztéssel felszerelkezve mutatkoznak be, melyekkel komoly előnyre tehetnek szert a piaci versenyben.

ONA_AV_cikk1

Ilyen fejlesztés például az új CAM CNC, ami a legképzettebb programozók elvárásait is felülmúlja, mégis rendkívül egyszerű és felhasználóbarát kezelői felülettel rendelkezik. A CAM CNC-vel akár 8-tengely vezérlése valósítható meg egyszerre, beépített CAD/CAM rendszerének és 23”-os érintőképernyőjének köszönhetően kényelmesen és hatékonyan kezelhető.

ONA_AV_cikk2

Az új gépek emellett egy továbbfejlesztett generátorral is rendelkeznek, ami 0,1 mikronos felületi pontosság elérését teszi lehetővé. Szintén újdonságnak számít az automata lecsévélő, amivel akár 70 mikronos finom huzalok kezelése is lehetővé válik, a pontosság és biztonság növelése mellett. Az ONA AV szériás gépek emellett új vezérlőrendszerrel rendelkeznek a sarkok és profilok megmunkálásához, ami 0,1 mikronos felbontású mérőlécek és egy különleges, akár 8N-os erő érzékelésére is képes biztonsági rendszer segítségével működik.

Tovább növeli az AV széria hatékonyságát az új energiagazdálkodási rendszer is, mely képes akár 30%-kal csökkenteni az energiafogyasztást a megmunkálási folyamatok során. A megmunkálási költségek csökkentésében a huzalfogyasztás optimalizálását szolgáló ECOCUTTING technológiák is rendkívül fontos szerepet játszanak.

Hasonló méretű vetélytársaikhoz képest 20%-kal kisebb a helyigényük, ami az új konstrukciónak és kompakt kialakításnak köszönhető.

ONA_AV_cikk3

Az olyan új koncepciók, mint a lean megmunkálás, a költségcsökkentésért felelős eco-design, az anyagkezelés és az új kezelői felület, egyszerre kerültek megvalósításra az új szériában, a kutatási fejlesztési folyamat lezárását követően, ami sok esetben FP7 projektek formájában valósult meg. Az ONA jelenleg is részt vesz ilyen projekteben, amivel nagy mértékben hozzájárulnak a jövő gyártástechnológiáinak formálásához, valamint a környezettudatos gépgyártási stratégiák fejlesztéséhez. A ProsEco projekt célja például az eco-design kifejlesztése olyan közép- és felső-kategóriás gépek esetében, ahol a fenntarthatóság, energiafogyasztás és környezetszennyező hatások befolyásolják legnagyobb mértékben a vásárlókat.

Forrás:ONA Electroerosion

További információ

Az ONA hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]