IPAR NAPJAI Nemzetközi ipari szakkiállítás – Magyarország legjelentősebb üzleti eseménye az iparban

2016-ban újra megrendezésre kerül a legátfogóbb ipari szakkiállítás, melynek célja összehívni és felvonultatni az ipar szinte összes ágazatát, annak érdekében, hogy a résztvevők kihasználhassák az iparágak között lévő szinergiát.

Iparnapjai2016_cikk

cncmedia_orangehr

Az ingyenes belépéshez szükséges online regisztráció ezen a linken elérhető.

cncmedia_orangehr

Április elejéig 11 ország 200 kiállítója foglalta le helyét a pavilonban, hogy az IPAR NAPJAI-n bemutassa termékeit, szolgáltatásait, fejlesztéseit és újdonságait az érdeklődőknek. A kiállításon megtekinthető lesz többek között az ABB, Balluff, Beck&Politzer, ContiTech Rubber Industrial, Endrich, Eplan, Fanuc, Kuka, Finder, hoffmann, Klüber, Kropf Prozesstechnik, Stäubli Systems, Total Lubricants, Universal Robots, Wedco és Werth kínálata.

Kollektív bemutatók is várják majd az érdeklődőket, számos kiállító vonul fel a Német–Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar Anyagvizsgálók Egyesülete, az EMOSZ és a Pest Megyei és Érd Megyei Kereskedelmi és Iparkamara standjain.

Kiemelt téma: IPAR 4.0

Az egymással szoros kapcsolatban álló ipari ágazatok keresztmetszetét a ma minden területen kulcsfontosságú szerepet betöltő, a teljes gyártási láncolatot átfogó IT rendszerekre épülő Ipar 4.0 adja.

A 2016-os IPAR NAPJAI-n a kiállítók kiemelt figyelem mellett mutathatják be napjaink vezető technológiai irányzata, az Ipar 4.0 adta lehetőségeket. A koncepció alapja az egymással kommunikáló intelligens gépek (M2M), az önbeállító gyártási folyamatok és a rendkívül hatékony tömeggyártás.

Programkínálat:

A széles kiállítói kör mellett magas szakmai színvonalú programokkal, konferenciákkal jelentkezik majd a kiállítás.

A rendezvény kiemelt témájához csatlakozik az IPAR 4.0 tematikára épülő Fraunhofer-SZTAKI projektközpont előadás szorozat és workshop, melyen többek között olyan előadók tapasztalatait, gondolatait, jövőbe vetítő elemzéseit hallgathatják meg az érdeklődők, mint Monostori László, a SZTAKI és Fraunhofer-SZTAKI igazgatója, aki az IPAR 4.0 adta új kihívásokról és lehetőségekről tart majd előadást. Vagy mint az aacheni Fraunhofer IPT képviselője, aki bemutatja az aacheni perspektívákat az Industrie 4.0-val kapcsolatban.

Az EMOSZ 2 napos konferenciát szervez az IPAR NAPJAI keretén belül, melynek kiemelt témái a gépek CE jelölése, a villamosenergia elosztás szabályai és érintésvédelme lesznek.

Csatlakozik a szakkiállításhoz, és 4 színvonalas előadással várja majd a látogatókat az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. is, melynek témái: „A rugalmas foglalkoztatás elősegítése a kis- és közepes vállalkozásoknál”, „Minőség és versenyképesség”, „Térítésmentes nemzetközi technológiai partnerkeresési szolgáltatás ipari vállalkozások számára” és „Környezeti kibocsátások”.

Szerdán délelőtt munkavédelmi konferencián vehetnek részt a szakemberek. A kiállítás harmadik napján, május 26-án, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara elektrotechnikai és épületvillamossági szakmai továbbképzést tart az „Energia elosztási berendezések és rendszerek tervezése az IEC / MSZ EN 61439-1,-2 tükrében” címmel.

Meg kell említeni a MAJOSZ Beszállítói Fórumot is, melyen az autóiparban dolgozó vagy ahhoz szorosan kötődő szakemberek kereshetik, illetve találhatják meg új üzleti partnereiket. Idén is megrendezésre kerül (pénteken) a Techtogether diákverseny, melynek célja a műszaki egyetemisták szakmával történő összekapcsolása, és amely felvonultatja a gépipar kiemelkedően tehetséges reménységeit, lehetőséget teremt fejlesztéseik, terveik megismerésére.

A rendezvényre folyamatosan érkeznek a visszajelzések, a jelentkezések. Kiállítói standok még korlátozott számban kaphatók. Számos világmárkát képviselő cég, illetve hazai és nemzetközi kis- és középvállalatok is készülnek, hogy 2016 májusában az IPAR NAPJAI-n bemutassák termékeiket, szolgáltatásaikat, fejlesztéseiket és újdonságaikat az érdeklődőknek.

Minden adott tehát ahhoz, hogy 2016-ban is sikeres rendezvény várja a kiállítókat és látogatókat.

Forrás Hungexpo Zrt.

További információ

www.iparnapjai.hu

Megosztás
[
    ]