A Yamazaki Mazak 14. Európai Technológiai Központja Magyarországon nyílik meg

Mazak_tech_cent_hu_cikk

Az új magyar központ, amely Budapest mellett került felépítésre, a sóskúti ipari parkban, már a 80. ilyen jellegű Mazak beruházás a világon, mely kiegészíti a már létező közép-európai Mazak központok hálózatát, melyek Csehországban, Prágában és Lengyelországban, Katowicében találhatóak.

Az új Mazak épület közvetlenül az M7-es autópálya mellett található, Budapest déli vonzáskörzetében, Pest megyében. A technológiai központ impresszív 1780 m2-es mérete mellett, modern építészeti stílusa is figyelemre méltó, melynek kialakításánál nagy figyelmet fordítottak a környezetbarát és energiatakarékos megoldások maximális felhasználására.

A magyar technológiai központ leglátványosabb eleme a 736 m2-es gépbemutató terem, melyben a teljes termék skálából a következő 10 féle Mazak gép kerül kiállításra:

  • Horizontal Center Nexus 5000/50
  • Variaxis i600 X Siemens
  • Integrex i200ST
  • Integrex i 630V6
  • Quick Turn Primos 150GL
  • Horizontal Center Nexus 8800
  • Quick Turn Compact 300 MY
  • Variaxis i500 2PC 80ATC
  • Vertical Center Smart 430AL
  • Optiplex 3015 F2N,
  • valamint a Mazak Smooth technológia is megtekinthető lesz, amely jelenleg a világ leggyorsabb CNC vezérlő rendszere.

A gépbemutató terem mellett, az épületben kialakításra került még egy 50 fős előadóterem és egy oktató terem az ügyfelek elméleti és gyakorlati képzésére, valamint tárgyaló helységek és egy központi iroda.

A Yamazaki Mazak közép-európai részlege 2004-ben kezdte meg működését, melynek részeként a magyarországi Mazak képviselet széleskörű piaci szektornak nyújt támogatást. A piaci szegmensek között megtalálható az automatizálás, a járműipar, energia gazdálkodás és az ezekhez kapcsolódó további beszállítói iparágak. Mára, a közép-európai régióban, több mint 100 alkalmazott támogatja a körülbelül 5000 darab eladott Mazak szerszámgépek karbantartását.

Mazak Horizontal Center Nexus 5000

Mazak Horizontal Center Nexus 5000/50

Az új, magyar központ stratégiai szerepe nem csak abból áll hogy támogatást nyújtson a hazai magyar piacnak hanem, hogy szolgáltatást nyújtson a környező országok vevői számára is Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Horvátországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában.

Dr. Damien Cleugh, a Yamazaki Mazak közép-európai ágának ügyvezetője így nyilatkozott: „A Budapest közeli új magyar technológiai központ azzal a világos céllal jött létre, hogy tovább erősítse a Mazak cég azon filozófiáját, amely a helyi ügyfél támogatási rendszer fejlesztésén alapul. A közép-európai szerszámgép piac gyors ütemben fejlődik mind az OEM mind az alvállalkozói szegmensben, ezért az új épület létrehozásával biztosítani tudjuk az ügyfeleknek a folyamatos, magas szintű támogatást gépeik élettartamának maximális kihasználásához.”

Dr. Cleugh hangsúlyozta, hogy különösen büszke az új, magyar központban létrehozott Mazak Tréning Akadémiára„Az oktatás nagyon fontos része ügyfél támogatási rendszerünknek. Az általunk nyújtott oktatási programok széles körűen lefedik a felhasználói igényeket a CNC programozástól a karbantartáson át a szervizig, biztosítva ügyfeleink számára a gépek maximális rendelkezésre állási idejét és magas termelékenységét.”

cncmedia_orangehr

A magyar technológiai központ ünnepélyes megnyitóját 2016. május 11.-én tartják meg Sóskúton, amelyet követően az ügyfelek részt vehetnek az öt napos „Nyílt Napok” rendezvény sorozaton.

Regisztráció a Nyílt Napokra

További információ és regisztráció

A Mazak magyar nyelvű weboldalán.

Megosztás
[
    ]