4 megmunkálóközpont kiszolgálása nagy teherbírású KUKA robottal

A KUKA robotok alkalmazásának köszönhetően a MERZ produktivitása és rugalmassága jelentősen megnőtt, miközben a leállások és a gyártás időtartama minimálisra csökkent.

A MERZ gyárában alkalmazott KUKA FORTEC F 4 különálló megmunkálóközpontot szolgál ki, mozgatja a munkadarabokat az állomások között, elvégzi ki- és berakodást, biztosítja a megmunkálógépek optimális kihasználását.

KUKA_MERZ_esettan_cikk1

A KUKA nagy teherbírású robotja teljesen automatizált folyamatokat tesz lehetővé

A KUKA KR FORTEC F típusú robotja a vállalat által fejlesztett KL 1500-3 típusú lineáris egységen mozog, ami 18 m-es hosszával ideális mozgástartományt biztosít a 4 megmunkálóközpont kiszolgálásához. A robot feladata a megmunkálóközpontok közti kapcsolatot megteremtése és az automatikus anyagmozgatás megvalósítása. A szerszámgépek között található csereállomásokon kerülnek elhelyezésre a munkadarabok, melyeket a KUKA robot mozgat az egyes állomások, tárolóegységek és szerszámgépek között. A megmunkálóközpontok palettázó rendszere a csereállomásokról tölti be a nyers munkadarabot, az elkészült alkatrészeket tartalmazó palettákat pedig a megmunkálást követően ugyanide juttatja vissza. A robot feladata, hogy ezen paletták cserélését elvégezze. Ennek köszönhetően a 4 megmunkálóközpont teljes mértékben automatizált működésre képes a nap 24 órájában. Az automatizált rendszer emellett a vállalat belső információs hálózatába is integrálásra került, így az NC és szerszám adatok  automatikusan rendelkezésre állnak, ami elősegíti a költséges leállások elkerülését és a produktivitás maximalizálását.

Ideális párosítás: KR FORTEC széria és KL 1500-3 lineáris egység

A KUKA KR 500 R2830 F, nagy teherbírású robot kivételesen nagy munkaterülettel rendelkezik, a KR FORTEC széria kompakt dizájnjának köszönhetően pedig biztonságosan alkalmazható olyan gyártócellákban is, ahol szűkös a rendelkezésre álló hely. A speciális, Foundry változat előnye, hogy nagymértékű szennyeződés és magas hőmérséklet mellett is kiválóan alkalmazható. A KR FORTEC széria minden robotja lineáris egységeken történő használatra lett optimalizálva, a KL 1500-3 lineáris mozgatóegységet pedig kifejezetten nagy terhelésekre tervezték, így tökéletes párosítást jelentenek egy ilyen alkalmazás esetén. A lineáris egység és nagy teherbírású robot kombinációja lehetővé tette a MERZ számára, hogy minden előzetes várakozásnak megfelelő rendszert alkossanak: rövidebb gyártási idők, határidők pontosabb betartása, jobb gépkihasználtság, magasabb minőség és tökéletesített belső folyamatok.

ForrásKUKA

További információ

A KUKA hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]