WITTE moduláris rögzítéstechnika: mérési és gyártási feladatokhoz

Az 1969-ben repülőgépek és űrjárművek precíziós alkatrészeinek gyártására alapított Witte ma már a moduláris rögzítőelemek piacvezető fejlesztőjévé és gyártójává nőtte ki magát.

Witte_1_cikkCsaknem minden vezető autóipari és repülőgépipari gyártó mérőgépei és mérőrendszerei ma már Witte leszorító, támasztó, összekötő elemekből vannak összeépítve. A Witte termékprogramjának súlypontja a munkadarabok rögzítésére szolgáló rendszerek, melyek az ipar különböző területein általánosan és széles körben elterjedtek. Ezek a moduláris készüléképítő rendszerek és feszültségmentes rögzítési megoldások a mérési, gyártási alkalmazások széles körében nyújtják a legoptimálisabb megközelítést.

A Witte által kifejlesztett Alufix rendszer például 25 éve piacvezető a maga területén. Az egyedi készülékezési megoldások már a múltat jelentik, az Alufix rendszer elemei modulárisan összeépíthetőek és szétszedhetőek alkalmazásról alkalmazásra.

Witte_2_cikkA rendszer csúcsminőségű elemei századmilliméteres pontossággal építhetőek össze. Elég csak az elemeket – minimális helyigénnyel – tárolni és szükség esetén a kívánt rendszert összeépíteni. A CAD fájlok használatával a WITTE elemek a mérnökségi tervezési időket is minimálisra csökkentik. A nagypontosságú, kopásálló Alufix rendszerek 4 méretcsaládja mind egymással is kombinálható. A méretcsaládok elemei ugyanazt a logikus összeépítési/gondolkodási módot testesítik meg, azaz kezelésük könnyen megtanulható.

Alufix egyenesen a CAD-rendszerbe

Az Alufix rendszer minden egyes elemének elérhető a a 3D modellje, így jelentősen leegyszerűsíthető a készülékezés és a befogástervezés! Azzal, hogy már előre, virtuális környezetben kialakítható a rögzítés módja, jelentős idő takarítható meg a mérőeszközön! A készülékezés megtervezéséhez mindössze le kell tölteni a felhasználandó elemeket a Fixmes könyvtárból és azonnal hozzá is lehet kezdeni a befogás virtuális kialakításához! A szoftveres készülékezés-tervezés további nagy előnye, hogy azonnal rendelkezésre áll egy dokumentáció a felépített rendszerről, így az bármikor reprodukálható! Az elemek Catia V5, NX5, AutoCAD, IGES és STEP formátumban érhetőek el. A készülékelemek regisztráció után ingyenesen letölthetők a witte.partcommunity.com oldalról.

Witte_8_cikkAz Alufix rendszer jellemzői:

  • nagy pontosságú elemek
  • könnyű, de stabil rendszer
  • a különböző rendszer méretek kombinálhatóak
  • a munkadarabokon nincs súly vagy méret limit
  • minden készülékezés újraépíthető
  • a komponensek újra felhasználhatóak
  • kis helyigény tároláskor
  • CAD elemkönyvtár
  • tervező szoftver
  • korrózió álló
  • hosszú élettartamú és karbantartásmentes

Több információt és részletes leírásokat találhat a termékekről a www.horst-witte.com honlapon, vagy hívja bizalommal szakértő munkatársainkat a Büll & Strunz Kft.-nél. Igény esetén az Alufix termékeket kedves megrendelőink telephelyén be is tudjuk mutatni.

További információ

A Horst Witte honlapján.

A Büll & Strunz Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]