Water Jet Sweden Premium – professzionális vízvágás Svédországból

A svéd vállalat által kifejlesztett prémium kategóriás vízvágó berendezés a hagyományos 2D-s megmunkálásoktól kezdve a bonyolult alkatrészek gyártásakor szükséges 3D-s és teljes 5-tengelyes folyamatokra is képes.

A WJS Premium gépeivel a vállalat 2016-os házi kiállításán találkozhattak az érdeklődők, ahol a számos újdonság mellett élő demonstrációk keretei között ismerhették meg a vállalat leghatékonyabb technológiáit.

2016-01-28 - Water Jet Sweden - Annual show 2016 - Premium_cikk_1

A Premium gépeket kifejezetten arra tervezték, hogy a modern gyártók által végzett nehéz megmunkálási feladatokra is hatékony megoldást nyújtsanak. Az egyedi portálos konstrukció által a 2D és 3D lemezmegmunkálási folyamatok során is fenntartható a magas fokú pontosság. A svéd vállalat kínálatában elérhető számos kiegészítő lehetőségnek köszönhetően teljes mértékben az egyedi igényeknek megfelelő konfiguráció választható.

Sokoldalúságának alapját a két vágófejes kialakítás adja, ami alkalmassá teszi akár hagyományos lemezmegmunkálásra, de komplex, 3D-s alkatrészek gyártására is. A Beveljet®60 vágófej a B-tengelyen  ±90, míg a C-tengelyen  ±400°-os mozgástartománnyal rendelkezik, emellett 0,1 szögpercnél kisebb pontosságra is képes.

2016-01-28 - Water Jet Sweden - Annual show 2016 - Premium_cikk_2

Mivel a két vágófej egymástól függetlenül is vezérelhető, a gyártás gyorsasága jelentősen növekedhet. A lerövidült megmunkálási időnek köszönhetően komoly csökkenés érhető el a gyártás költségeiben. A több szempontból is prémium kategóriásnak nevezhető vízsugaras vágógép vezérlését egy Panel One HMI panelen végezhetik a felhasználók, a gép pontos működéséért FANUC vezérlőrendszer felelős. Az elkészült termék magas minőségét és a szűk toleranciák betartását biztosítja továbbá a 25 µm-es ismétlési pontosság, az X-tengelyen alkalmazott lineáris hajtás, valamint az Y-tengely golyósorsós kialakítása is. A rozsdamentes acélból készült munkaasztal terhelhetősége 800 és 3000 kg/m2 között változik, konfigurációtól függően.

Forrás:Water Jet Sweden

További információ

A Water Jet Sweden hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]