Új Sylvac optikai mérőgépek a HÓD Industrial Solutions Kft. kínálatában

A Sylvac SA hagyományos svájci családi vállalkozásként 1969 óta meghatározó alakja a méréstechnikai eszközök piacának. Az élvonalbeli mikrotechnológiai megoldások hazájából érkező cég termékpalettáján a kimagasló elektronikai, mechanikai és méréstechnikai szaktudást képviselő, ipari használatra fejlesztett digitális mérőberendezések találhatók.

Kis méretéhez képest a Sylvac globálisan is rendkívül széles körben ismert, világszerte több mint 50 országban rendelkezik képviselettel. A HÓD Industrial Solutions Kft. jóvoltából most legújabb optikai mérőgép csoportjuk a magyarországi vásárlók számára is elérhető.

Az új Sylvac Scan és Sylvac Visio gépek használata rendkívül egyszerű, ebből kifolyólag kezelésük rövid idő alatt elsajátítható. A kezelők munkájának megkönnyítése mellett a mérőgépek üzemeltetési költségei is alacsonyak, így a vásárláskor befektetett összeg hamar megtérül.

https://www.youtube.com/watch?v=i6WHfH9kccs

Sylvac Scan 25 / 50 / 52

A SylvacScan termékcsalád tagjait esztergált alkatrészek, hengeres munkadarabok optikai méréséhez fejlesztették. A méretpontosság és geometriai tűrések ellenőrzésére több mint 150 mérési funkciót kínáló megoldással akár egyetlen gombnyomással elvégezhetők a statikus, vagy dinamikus mérések. Az új gépekkel 0,25-től 50 mm-es (külön kérésre 80 mm) átmérőig mérhetők alkatrészek, melyek maximális hossza 500 mm lehet. Kiválóan alkalmasak tehát a Sylvac Scan megoldásai az olyan, nagy precizitást igénylő hengeres alkatrészek mérésére, mint például a repülőgép- és autótengelyek, csatlakozó darabok, fogorvosi csavarok és implantátumok, hidraulikai alkatrészek, turbina alkatrészek, CNC esztergált alkatrészek, stb.

A sorozat minden tagját nagy felbontású CCD szenzorokkal szerelik fel, melyek akár 200 megapixeles felbontásnak megfelelő mérési eredményt biztosítanak, a 2×7000 elemből álló lineáris tömbök és a szabadalmaztatott 7.5° rendszer kombinációjával. A szenzorok a legkisebb pixeles változást érzékelve fényérzékeny mérőlécként üzemelnek a munkadarab profiljának kivetítésekor.

Sylvac_Scan_cikk1

Sylvac Scan 52

A legnépszerűbb Sylvac Scan típus, mely az egy gombos “Reflex Click” vezérlésnek köszönhetően kényelmesen alkalmazható az eszterga melletti, műhelyben végzett gyors mérésekre. A Sylvac Scan 52 az első olyan vízszintes SCAN gép, mely teljesen akadálymentesen alkalmazható közvetlenül a szerszámgép mellett, így felgyorsítva az üzemi mérések elvégzését. A munkadarab mérése közvetlenül a megmunkálás pozíciójában történik, ezzel a gép alkalmas első munkadarab vizsgálatra, statisztikai folyamatszabályozásra (SPC), mintavételre vagy teljes vizsgálatra. Mindezen folyamatok elvégzésére akár előzetes programozás nélkül, egyetlen gombnyomással van lehetőség. A rendszer rugalmasságát és rendkívül könnyű kezelhetőségét a SYLVAC-REFLEX Scan szoftvere biztosítja.

Sylvac_Scan_cikk2Sylvac Scan 25/50

A Sylvac Scan sorozat kisebb méretű tagjai, a belépő szintű függőleges SCAN gépek kiváló ár-érték arányú megoldást jelentenek a kisméretű hengeres alkatrészek mérésére.

Sylvac Scan 50 CE Plus / Plus

A 25-ös és a 50-es modelleknél a mérőgép motoros tengellyel rendelkezik, így a munkadarab a menet csavarvonalához igazítva megdönthető, a menet képe tökéletesen kivetíthető. Ennek az egyedi és kizárólag a Sylvac gépekre jellemző elforgató rendszernek köszönhetően a menetnek jóval több sajátossága mérhető, pl. golyósorsók esetében kisebb átmérő vagy menettő részletek.

PRO-MEASURE – a SCAN 25 és 50 szoftvere

A SYLVAC-REFLEX Scan filozófiájának megfelelően a Pro-Measure szoftver felhasználóbarát interfészt biztosít a könnyű kezelhetőség érdekében, miközben a legkomplexebb feladatokat is rendkívül gyorsan elvégzi. A szoftver két alap modulból, a mérések programozásához készült Pro Composer-ből, valamint a munkadarabok mérését és értékelését végző Pro Measure-ből áll.

A szoftver emellett számos olyan funkcióval és tulajdonsággal rendelkezik, amik jelentősen megkönnyítik a mindennapi használatot. Ilyen megoldás például a rugalmas jegyzőkönyv szerkesztő, vagy az adat export és SPC, amely más SPC szoftverrel való adatcserére biztosít lehetőséget. A rendszer emellett opcionálisan egy külön SPC szoftverrel is választható így az összetettebb statisztikai analízisek is könnyedén elvégezhetők. A kezelőfelülethez biztosított hozzáférés lehetővé teszi, hogy az adatokat nyomon követhető módon, a lehető legnagyobb biztonságban kezeljük.

Sylvac Visio 200 GL & 300 GL

A Sylvac VISIO GL (Granite Line) optikai rendszerek sikerét a tervezésükkor alkalmazott fejlett technológiák garantálják, melyek költséghatékony, kiváló teljesítményű eszközzé teszik a gránit alappal rendelkező gépeket. A nagy pontosságú mérésekhez szükséges merevség és megbízhatóság a gránit talapzatnak és oszlopnak köszönhetően a termékcsalád tagjainak teljes élettartama alatt biztosított.

Sylvac_Visio_cikk1

Akár a motoros, akár a manuális indexálható zoommal felszerelt változatról van szó, a GL szériás gépek egyedi tulajdonságaiknak köszönhetően univerzálisan alkalmazhatók, és minden ipari elvárásnak megfelelnek.

A termékcsalád tagjai teljes körű megoldást adnak a mechanikus alkatrészeken végzett bonyolult mérési feladatokra, mindezt rendkívül kedvező áron. A könnyű kezelhetőséget a teljesen manuális SYLVAC-VISIO GL SYLVAC-REFLEX Vista szoftveres vezérlőrendszer biztosítja. A szoftverben található összehasonlító opció segítségével a munkadarab összehasonlítható az adott alkatrész CAD modelljével.

A Sylvac VISIO GL sorozat tagjai különböző megvilágításokkal elérhetők:

Sylvac_Visio_cikk3Diaszkópos megvilágítás (háttérvilágító)

Az áteresztett fény a mért munkadarab alól kerül kibocsájtásra. Profilok mérésére, illetve áttetszőségen alapuló mérések esetén hasznos.

Episzkópos megvilágítás (koaxiális fény)

A felülről kibocsájtott fény egy zoom lencsén keresztülhaladva világítja meg a munkadarabot, így akár vak furatok, illetve hengeres munkadarabok és fényvisszaverő anyagból készült alkatrészek esetén is megbízható méréseket biztosít .

Diaszkópos megvilágítás párhuzamos fénnyel (opcionális)

Egy speciális lencse segítségével alulról, párhuzamos fénysugarakkal kerül megvilágításra a munkadarab, ennek köszönhetően, a többszörös fényvisszaverődés kiküszöbölésével lekerekített munkadarabok esetén is pontos eredményeket kaphatunk.

Episzkópos megvilágítás (körfény)

Ez a beeső fény különösen hasznos marások, furatok, hornyok és lekerekített élek vizsgálatánál. A mérőgép típusától függően a szegmentált fény lehetőséget ad az irányított fényre. Ez a következők szerint alakul: • SYLVAC-VISIO 200 GL: 4 szegmens 1 sorban 90°-ig. • SYLVAC-VISIO 300 GL : 8 szegmensből álló külső sor 45°-ig, 4 szegmensből álló belső sor 90°-ig.

Természetesen, ahogy az a HÓD Industrial Solutions Kft. által forgalmazott terméknél már megszokott, a Sylvac mérőgépekre is biztosított a teljes körű magyarországi alkatrész és szerviz háttér. A cég szakemberei a beüzemelést és később a zökkenőmentes üzemeltetést helyszíni karbantartással és kalibrálással is segítik.

Forrás:HÓD Industrial Solutions Kft.

További információ:

A Sylvac optikai mérőberendezések hazai forgalmazója, HÓD Industrial Solutions Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]