Új 3D lézer szkenner a Hexagon Manufacturing Intelligence portfóliójában

A Hexagon Manufacturing Intelligence egy új hordozható lézer szkenner megoldást mutatott be a Leica Absolute Scanner LAS-20-8 formájában, kifejezetten nagy térfogatú mérési alkalmazásokhoz. Az új lézer szkenner fejlesztésénél a használhatóság volt az első számú szempont, így segítségével üzemi környezetben is gyorsan és egyszerűen rögzíthetők bonyolult geometriai pontfelhők.

A LAS-20-8 kézi lézer szkenner ráadásul kombinálható a Leica Absolute Tracker AT960 megoldással, mely párosítás kiemelkedő teljesítményt biztosít a manuális szabadformájú felületek ellenőrzésében, akár csillogó vagy sötét anyagok mérése során is. A rendszer felhasználóbarát kialakításának köszönhetően a betanulási folyamat minimális, ebből adódóan még a teljesen kezdő alkalmazottak is nagy magabiztossággal használhatják a készüléket.

leica-absolute-2Könnyű, ergonomikus és akkumulátoros opció is elérhető hozzá. A LAS-20-8 alkalmas akár 60 méteres tartományban történő mérésre is, IP50-es védelméből adódóan pedig szinte bármilyen üzemi körülmények között megállja a helyét. A lézer szkenner azonosítja magát a mérőgép rendszerében, ezáltal gyors váltásokat téve lehetővé a különféle mérési módok között. A beépített célzó fény segítségével a felhasználó könnyen optimális pozícióba mozgathatja a mérőegységet, míg a haptikus és hang alapú visszajelzés garantálja a lehető legjobb eredményeket. A lézer fényereje automatikusan a mérendő felület tulajdonságaihoz igazodik, a felhasználó pedig a szkenneren található főkapcsoló állításával előre definiált mérési profilok közül válogathat. Ezekkel a funkciókkal egy munkadarab eltérő tulajdonságú részein is pontosan beállíthatók az optimális mérési paraméterek anélkül, hogy a szoftverben bármit is módosítani kellene.

“A Leica Absolute Scanner LAS-20-8 megalkotásánál az volt a célunk, hogy egy olyan megfizethető kézi lézer szkennert hozzunk létre, amely minden esetben megbízható eredményeket garantál, összetett előkészülési és hosszú betanulási folyamat nélkül.” – magyarázza Duncan Redgewell, a Hexagon Manufacturing Intelligence Portable Products alelnöke. “A robotizált és automatikus rendszerekben is alkalmazható, csúcstechnológiás Leica T-Scan 5 mellett, a LAS-20-8 bevezetésével már minden nagy térfogatú mérési alkalmazáshoz megfelelő szkenner megoldást tudunk kínálni.”

A LAS-20-8 lézer szkenner tökéletesen integrálható a Leica Absolute Tracker AT960, a Leica T-Probe és a Leica T-Scan 5 termékekkel, míg a vezérléséről a ROMER Absolute Arm sorozatnál már bizonyított RDS interfész szoftver gondoskodik, ezáltal ismerős környezetet kínálva a tapasztalt felhasználók számára.

Forrás Hexagon MI

További információ

A Hexagon Manufacturing Intelligence hivatalos weblapja

Megosztás
[
    ]