TwinCAT IoT: Gyors, szabványosított út a felhőbe

Az új TwinCAT IoT-nek köszönhetően a TwinCAT 3 automatizálási szoftver teljes körű megoldást nyújt az IoT és Ipar 4.0 koncepciók gyors és hatékony megvalósításához. A TwinCAT IoT támogatja a felhő alapú kommunikáció szabványos protokolljait, valamint „push” értesítések küldését intelligens eszközökre. A hagyományos vezérlési feladatok felhőbe történő kiterjesztése olyan alkalmazásokon keresztül, mint például a Big Data, alakfelismerés, vagy gép-állapot ellenőrzés és energiafelügyelet, a termelés hatékonyságnak szembetűnő növekedését eredményezi.

A TwinCAT 3 IoT gyors, és könnyen konfigurálható. Beágyazott PC-t vagy ipari PC-t használva IoT vezérlőként, a szoftver zökkenőmentes kapcsolatot biztosít a ’Dolgok Internete’ (Internet of Things – IoT) és a ’Szolgáltatások Internete’ (Internet of Services) között. A TwinCAT Analytics szoftverrel történő szűrés, a további adatfeldolgozás és az összegyűjtött adatok értelmezése valódi hozzáadott értéket hoz létre. Az átfogó elemzés lehetővé teszi a megelőző karbantartást, csökken az előre nem tervezett gépi állásidő, valamint a vezérlési megoldások optimalizálása is megvalósítható – például a ciklusidők vagy energiacsúcsok minimálisra csökkentésével.

A TwinCAT IoT támogatja a felhő alapú kommunikáció szabványos protokolljait, valamint a „push” értesítések küldését intelligens eszközökre.

A TwinCAT IoT támogatja a felhő alapú kommunikáció szabványos protokolljait, valamint a „push” értesítések küldését intelligens eszközökre.

A továbbfejlesztett szoftverplatform a funkciók széles tárházát nyújtja a felhasználók számára a feldolgozási adatok szabványos kommunikációs protokollokon keresztül történő cseréjéhez és a felhőszolgáltatók különleges adatainak és kommunikációs szolgáltatásainak eléréséhez. A megfelelő szolgáltatások lehetnek nyilvános felhőrendszerekben (mint amilyen például a Microsoft Azure™ vagy az Amazon Web Services™) vagy lokális hálózatokon.

A TwinCAT IoT és a TwinCAT Analytics közötti kommunikáció további előnyöket nyújt. Amennyiben több gépről érkező adatok központi elemzéséhez egy TwinCAT Analytics workbench-et hoznak létre, ez a különböző TwinCAT 3 IoT eszközöknek köszönhetően a megfelelő termelési adatok kommunikációjának maximális rugalmasságát biztosítja.

Forrás:Beckhoff

További információ

A Beckhoff Automation Kft. hivatalos TwinCAT IoT weboldalán.

Megosztás
[
    ]