OPTImill FU 5-600 HSC – 5-tengelyes megmunkáló központ az Optimum-tól

Az OPTImill FU 5-600 HSC 5-tengelyes megmunkáló központ Meehanite minőségű hántolt torziómentes öntöttvas gépalapja alacsony szinten tartja a megmunkálási folyamatok során keletkező rezgéseket, precíziós lineáris görgős megvezetései tovább növelik a strukturális merevséget és elősegítik, hogy nagy sebességek esetén is minden mozgás pontos legyen.

A robusztus kialakításnak és az ezáltal elérhető, akár 36 m/perc-es gyorsjárati és 10 m/perc-es előtolási sebességnek köszönhetően kimagasló termelékenységet érhetünk el. A produktivitást tovább fokozza a dupla karos, 48 szerszám befogadására képes szerszámcserélő rendszer is.

OPTImill_FU_5-600_HSC_cikk1

A gép 3 tengelyén alkalmazott lineáris vezetékek és az állandó kenésű, P5-osztályú precíziós csapágyak garantálják, hogy a pontosság a szerszámgép teljes élettartama alatt fennmaradjon. A vezetékek hosszú élettartamáért a központi kenés és a rozsdamentes, teleszkópos vezetékvédelem felelős.

OPTImill_FU_5-600_HSC_cikk2

A sokoldalú felhasználhatóság érdekében egy 600 kg teherbírású elforgatható és dönthető körasztallal szerelték fel a gépet. A könnyű hozzáférhetőség által a be- és kirakodás, valamint a szerszámokhoz való hozzáférés is rendkívül gyors és egyszerű, ami a karbantartások és a munkadarabcserék felgyorsításával teszi még hatékonyabbá a rendszert. Az OPTImill FU 5-600 HSC-n alkalmazott dupla öblítéses hűtőfolyadék rendszer, a hozzá tartozó beépített tartály, a szalagos forgácskihordó könnyű tisztítást, egyszerű forgácseltávolítást és tárolást tesz lehetővé.

OPTImill_FU_5-600_HSC_cikk3Az Optimum gépe különböző orsókivitelekkel, In-line 12.000 1/perc és 15.000 1/perc, vagy 18.000 1/perc és 24.000 1/ perc-es sebességre képes motoros meghajtással rendelkező HF orsóval választható. Kiviteltől függetlenül a rendszert főorsó védelemmel látják el, ami a komplex megmunkálások közben végzett bonyolult mozgások esetén is elkerüli az esetleges ütközéseket, ezzel védve a főorsót, a tengelyt és a munkadarabot is.

Az 5-tengelyes gép vezérléséért egy Heidenhain iTNC 530-as vezérlő felelős. A pontosság fenntartásában komoly szerepet játszanak a géphez elérhető mérőberendezések, például a munkadarab bemérő és a lézeres szerszámbemérő egység.

Forrás Optimum Hungária Kft.

További információ:

Az Optimum Hungária Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]