Nagy teljesítményű STAMA megmunkáló központok a Rolatast kínálatában

A CHIRON Group neve alá tartozó CHIRON, STAMA, SCHERER Feinbau és CMS márkák együttesen szinte minden ipari területet lefednek, az általuk kínált megoldások kis- közép- és nagyvállalatok számára is kiváló megoldást jelenteken, legyen szó akár kis szériás, vagy egydarabos gyártásról, vagy akár az évi több millió alkatrész legyártását jelentő tömeggyártásról. A csoporton belül minden márka megoldásai más területen jeleskednek, a gépek egyedi tulajdonságai a különböző iparágakban tevékenykedő ügyfelek igényeihez lettek igazítva.

ChironGroup_STAMA_cikk5

A STAMA szerepéről a csoporton belül, valamint a STAMA megoldásainak előnyeiről és az általuk biztosított hatékonyságnövelő folyamatokról Hartmut Bürgler, a STAMA szerszámgépgyártó vállalat területi értékesítési vezetője beszél videónkban.

A STAMA szerepe a vállalatcsoporton belül a robusztus, nagy teljesítményű és még nehéz megmunkálási körülmények között is kiemelkedően magas stabilitást, ezáltal rendkívüli pontosságot biztosító megmunkáló központok fejlesztése. Ugyan a vállalatcsoport más tagjainak kínálatában is találkozhatunk hatékony megmunkáló központokkal, a nagy teljesítményű megmunkálás a STAMA szakterülete. Duplaorsós, nagy teherbírású gépeik, maró és eszterga központjaik akár a modern, hőálló alapanyagból készült alkatrészek megmunkálása során is képesek az alacsony toleranciák teljesítésére, köszönhetően a HSK-100-as szerszámtartónak, valamint a nagy stabilitást biztosító gépkonstrukciónak és oszlop szerkezetnek.

ChironGroup_STAMA_cikk3 ChironGroup_STAMA_cikk4

Az alapvetően magas alkatrészenkénti költségek miatt a szerszámköltség ezeknél a megmunkálásoknál kritikus tényező. A STAMA gépeinek alkalmazása ebből a szempontból is komoly előnyt jelent, hiszen a nagy stabilitással jelentősen csökkenthető a szerszámköltség. Ennek köszönhetően évente akár milliós nagyságrendű összegeket is megspórolhatunk, így a géppark fejlesztésére koncentrálva tovább csökkenthetők a költségek. Egy ilyen jellegű, rendkívüli stabilitással és nagy teljesítménnyel bíró gép alkalmazásával tehát folyamatosan növelhetjük a termelés produktivitását, ezzel lehetőséget adva a cég fejlődésére.

MT 838 TWIN

Az ilyen jellegű megoldások hatékonyságára jó példa HSK-100-as főorsóval felszerelt MT 838 TWIN szerszámgép, melyről korábbi cikkünkben bővebben is olvashatnak. A TWIN technológia a vállalat egyik különlegessége, ami annyit jelent, hogy a gép két főorsóval rendelkezik. Az ilyen rendszerek egyik nagy előnye, hogy rendkívül termelékeny gyártás végezhető velük, ebből adódóan például az autóiparban és a szerszámgyártás területén is nagy népszerűségnek örvendenek. A szerszámgépen gyártott alkatrészek pontosságágának kulcsa, hogy a konstrukciónak köszönhetően itt a teljes megmunkálási folyamat egyetlen megfogásból is megvalósítható.

ChironGroup_STAMA_cikk1

Hazai képviselet

A csúcskategóriás függőleges megmunkáló központok gyártásával foglalkozó CHIRON, valamint a függőleges esztergákat gyártó SCHERER Feinbau cégek képviseletét évek óta a Rolatast látja el Magyarországon. 2015 közepe óta ez a portfólió a STAMA szerszámgépek magyarországi képviseletével is bővült. Ennek köszönhetően mára minden forgácsolóüzem számára képesek hatékony megoldást biztosítani, kezdve a belépő kategóriás szerszámgépektől, egészen a legfejlettebb, automatizált gyártócellákig.

További információ

A CHIRON csoport szerszámgépeinek hazai forgalmazója a ROLATAST

Megosztás
[
    ]