Mazak gépek a precíziós polimer forgácsolásban

Mazak_Europtec_cikk_01Tevékenységükben az indulást követően két év után érkezett el az áttörés, mikor egy svájci megrendelésre kezdtek el polimer forgácsolt alkatrészeket gyártani. 1995-ben költöztek a jelenlegi telephelyükre, melyet – az egyre növekvő megrendeléseknek köszönhetően – a mai napig folyamatosan bővítenek.

2004-ben épült a jelenlegi forgácsoló csarnokuk, ahol kizárólag műanyag alkatrészek forgácsolását végzik. Ebből az alapanyagból viszont a legkülönfélébb alaksajátosságokkal és tűrésekkel rendelkező alkatrészeket készítik el. Ezek az alkatrészek nagyrészt gyógyászati célra készülnek, például endoszkópia, vagy műtéti szettek, de készülnek energetikai iparba felhasznált alkatrészek is.

Az Europtec filozófiája szerint “jó termékeket csak jó gépeken lehet előállítani”, ezért döntöttek kizárólagosan a japán gépek alkalmazása mellett. Többek között így kerültek kapcsolatba néhány éve a Mazak képviseletével, mivel úgy találták, hogy ők tudják a legjobb minőséget a legmegfelelőbb áron nyújtani. Először egy VCN típusú megmunkálógépet vásároltak, majd a pozitív tapasztalatok után döntöttek egy következő Variaxis gép beszerzése mellett. Az eddig tapasztalataik annyira meggyőzték őket, hogy már a következő gép beszerzését is eldöntötték új csarnokukba.

Mazak_Europtec_cikk_02Belső Gábor elmondta, hogy cégüknél a kis- és közepes sorozatok gyártása az általános, így nagyon fontos, hogy a gépeken a munkák közötti átállás a lehető leggyorsabb legyen. Erről a cégüknél külön csoportként működő szerszám és készülék előkészítő részleg gondoskodik. A csoport a gyártási tervek és ütemezés alapján minden gépre előkészíti a szükséges szerszámokat, befogásokat és alapanyagokat, így a gépek melletti előkészítési időt jelentősen le tudták csökkenteni.

Belső Gábor hangsúlyozta, hogy különösen jó munkaerő dolgozik cégüknél, nekik is nagy mértékben köszönhető hogy néhány év alatt egy kis garázscégből Zalaegerszeg egyik legmeghatározóbb vállalatává nőtte ki magát az EuropTec Kft. Ehhez a tökéletes géppark mellett elengedhetetlen a tökéletes munkaerő.

További információ

A Yamazaki Mazak Hungary hivatalos honlapján.

Az EuropTec Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]