Hogyan melegedhetett fel az Oscar szobor Leonardo DiCaprio kezében?

Idén Leonardo DiCaprio nyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat! Milyen érzés lehetett átvenni a díjat? Ezt nem tudhatjuk, de a boldogító szoborátvételt az EuroSolid mérnökei megpróbálták szimulálni!

Az Oscarról és DiCaprióról

Az Oscar-díjat, a legrangosabb filmművészeti díjat 1929 óta ítéli oda a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia több kategóriában. Idén 88. alkalommal kerül megrendezésre a legrangosabb díjátadó gála. Az áhított szobor tömege 3,856 kg, magassága pedig 34,3 cm. Idén Legjobb férfi főszereplő kategóriájában Leonardo DiCaprio nyerte az elismerést, akit immár hatodik alkalommal jelöltek Oscar-ra (A visszatérő c. filmben nyújtott alakításáért).

A címében lévő kérdés megválaszolásához az EuroSolid mérnökei készítettek egy lépésről lépésre jól dokumentált elemzést, amit az EuroSolid Blogjában lehet végigkövetni!

A 300 másodperces időablak után a következő képen látható hőeloszlást kapták a szobor közepének síkjában.

oscar30

Megnyugodhatunk, a beállított kezdeti és peremfeltételek alapján már csak a szobor hőmérséklete miatt sem volt kellemetlen DiCaprio-nak átvennie az elismeréssel járó szobrot. Még a felmelegedés sem történt olyan gyorsan, hogy a hőtágulás miatt feltételezhető legyen a hőfeszültség miatti károsodás a szoborban! Még szerencse!

Ezuton is gratulálunk az elismeréshez!

Még sok hasznos információt, a szoftverek használatához tippet és trükköt az EuroSolid Blog-jában olvashattok!

További információ

Az EuroSolid honlapján.

 

 

Megosztás
[
    ]