GX1 – CompactPCI Serial Switch PCIe 3.0-hoz

GX1 - 3U CompactPCI Serial PCI Express Switch nagy teljesítményű ipari számítási folyamatokhoz. 

Az 1982-es megalapítása óta a MEN Mikro Elektronik elsődlegesen az innovációra, a megbízhatóságra és a rugalmasságra alapozva fejlesztett olyan standard és egyedi számítástechnikai megoldásokat, melyek a legmagasabb szintű technológiákat alkalmazzák.

A MEN Mikro Elektronik legújabb fejlesztése, a GX1 egy 16 portos PCI Express 3.0 kapcsoló egy 3U CompactPCI Serial panelen, melyet nagy sebességű multi-CPU videó- és képfeldolgozási feladatokhoz, szuperszámítógépes és nagy teljesítményű hálózati forgalomirányítási (routing) feladatokhoz terveztek. A GX1 teljes hálózati kommunikációt valósít meg a hátlapi csatlakozókon keresztül, költséghatékony megoldást jelent az iparban is előforduló, nagy adatátviteli sebességet és számítási teljesítményt igénylő folyamatokra.

MEN_GX1_cikk1

Főbb tulajdonságok:

  • 64 sáv, 16 csatlakozó
  • PCI Express generation 3 – CompactPCI Serial kapcsolat
  • 1 GB/s sávonként minden soros kapcsolat esetében
  • PCIe portok programozható konfigurációja a hátlap csatlakozókialakításnak megfelelően
  • Szoftveres eszközök a diagnosztikához és a teljesítmény felügyelethez
  • Multicast / broadcast képességek
  • Nagy sebességű PCI Express kapcsolatok

Nagy sebességű kapcsolatMEN_GX1_cikk2

A GX1 panel nagy sebességű kommunikációt tesz lehetővé a CPU-k, valamint a CPU és a végpontokon található modulok között. A konfigurálható adatátviteli sebesség akár 1 GB/s is lehet PCIe sávonként.

Multiprocesszoros rendszerek rugalmas konfigurálása

A kapcsoló lehetővé teszi több végpont és több CPU összekapcsolását is, így könnyen építhetők a felhasználásával költséghatékony és erőteljes multiprocesszor rendszerek. A kapcsoló portjai rugalmasan konfigurálhatók a gyökérkomplex CPU-n futó szoftveres alkalmazásnak köszönhetően. Ennek a megoldásnak köszönhetően a rendszer számos különböző hátlap kialakításnak megfelelően formálható.

Multi-root és multi-host konfiguráció

A GX1 panel mind a multi-root, mind a multi-host konfigurációkat támogatja. A multi-root konfigurációban a GX1 particionálható 4 rögzített virtuális hálózati hídra, melyek maximálisan 4 gyökérkomplexet támogatnak. Ebben az esetben nincs szükség NTB-re (Non-Transparent Bridging). A multi-host konfigurációban ezzel szemben az elsődleges host CPU viselkedik gyökérkomplexként, meghatározva a végpontokat és akár 2 további, másodlagos host CPU-t NTB kapcsolattal. Ebben az esetben minden host CPU kommunikál minden végponttal. NTB kapcsolaton keresztül az elsődleges CPU megoszthat vezérlési, állapot és megszakítási információkat a másodlagos CPU-kkal. Mindez azért fontos, mert így a terhelés hatékonyan megosztható az adat-intenzív számítási feladatok során.

MEN Mikro Elektronik kínálatában megtalálható G25A (Intel Xenon D) és a G52A (Freescale QorIQ) multicore CPU kártyák, melyek melyek a GX1-hez hasonlóan támogatják a PCIe 3.0-t, viszont kifejezetten nagy adatátviteli sebességeket és számítási teljesítményt igénylő hálózati rendszerekhez lettek fejlesztve, tökéletes kiegészítő eszközök lehetnek a GX1 panel mellé.

ForrásMEN Mikro Elektronik

További információ:

A MEN Mikro Elektronik honlapján.

Megosztás
[
    ]