A Salvagnini sikerei az Avermann-Horváth Kft-nél

A német-magyar alapítású Avermann-Horváth Kft. kínálatában préskonténerek, bálázógépek, átrakó állomások és válogató művek találhatók. A lézertechnológia bevezetésével rendkívüli módon megnövekedett a gyártási folyamataik hatékonysága, így további bővülésre és új lézergép vásárlására is lehetőségük nyílt.

Az 1995-ben alapított cég a hulladékgazdálkodásban fellépő új elvárásoknak megfelelő megoldások fejlesztését és gyártását tűzte ki célul. Termékeikkel elsődlegesen Kelet-Európa piacát célozzák, teljes körű tervezést, gyártást, szállítást, telepítést, karbantartást, szervizelést és pénzügyi szolgáltatásokat kínálnak ügyfelek számára.

Az Avermann-Horváth Kft. termékei közös német-magyar fejlesztésű berendezések, melyek 4 fő termékcsoportba, préskonténerek, bálázógépek, átrakó állomások és a válogató művek kategóriájába sorolhatók. Számos termék esetében a terméktervezéshez kapcsolódó jogok a cég tulajdonában állnak, így ezeknél a termékeknél a teljest fejlesztési folyamat, a tervezés, a prototípusgyártás és a tényleges sorozatgyártás is házon belül valósítható meg.

A lézeres megoldásokkal való találkozás komoly fejlődési lehetőséget jelentett a cég számára, alkalmazásuknak köszönhetően a produktivitás egy egészen új szintjével ismerkedhettek meg. Jó példa erre egy általuk gyártott válogató berendezés, melynek gyártása korábban 12-16 hetet vett igénybe. Az új lézertechnológiák alkalmazásával a teljese mértékben lézervágott alkatrészekből álló szerkezet elkészítéséhez mindössze 4 hét elegendő.

2016_02_22-Avermann_02_slider

2005-ben egy használt lézervágó berendezés megvásárlásával kezdődött meg a cég fejlődésének folyamata. Lézervágó technológiával felszerelkezve termelékenységük jelentősen megnövekedett így bővítésre, új lézervágó gép vásárlására is lehetőségük nyílt.

Gépparkjuk legújabb tagját, a Salvagnini L3 fiber lézert hosszas válogatás után, számos gyártó megoldásait megvizsgálva választották ki. Az új gépnek köszönhetően nem csak gyorsabbak, de megbízhatóbbak is lettek lézeres vágási folyamataik. A korábban vásárolt gép működési költségeinek egyharmada is elegendő az L3-as működtetéséhez, azonban a vágási sebesség 15-20 %-kal megnövekedett.

A sebesség mellett a megmunkálási teljesítmény megbízhatósága és a gép vágási képességei is kiemelten fontos szerepet játszottak. A korábbi gép maximálisan 20 mm-es lemezvastagságig volt képes megmunkálásra, azonban a tapasztalatok alapján már 15 mm-es vastagság felett jelentősen lecsökkent a vágás sebessége, ami viszont rendkívüli mértékben csökkenti a hatékonyságot. Az új megoldás kiválasztásakor az is elsődleges szempont volt, hogy a választott gép megbízható legyen, és nagyobb vastagság esetén is képes legyen gyors és pontos lézervágásra. A Salvagnini L3 fiber lézer ebből a szempontból is ideális, hiszen akár 25 mm-es lemezvastagság esetén is képes a hatékony lézeres megmunkálásra.

A Salvagnini terméke mellett szól a rendkívül hosszú garanciaidő, valamint a magyar nyelvű programok és a magyar szervizelés is, melyek nagy mértékben megkönnyítik a géppel dolgozó szakemberek mindennapi munkáját.

További információ

A Salvagnini gépek hazai forgalmazója, az SHM Consulting honlapján.

Az Avermann-Horváth Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]