Technológiai újdonságok a WATER JET SWEDEN házi kiállításán

A Water Jet Sweden minden évben megrendezett házi kiállításának célja, hogy évről évre a legkorszerűbb gépeken, élő bemutatókkal és a legújabb vízvágó technológiák felvonultatásával átfogó képet adjon a látogatóknak a Water Jet Sweden teljes termékpalettájáról. Ennek érdekében a rendezvényen számos, már ismert technológiájú vízvágó gépet, valamint az ügyfeleikkel közös projektben tervezett egyedi megoldásokat is kiállítottak.

Tökéletes lehetőség

2016. január utolsó hetében megrendezett kiállítás időzítése tökéletes volt, hiszen egy nagyméretű, több munkasíkban, szabad formájú vágásra is képes FiveX gép épp szállításra készen állt egy kínai megrendelő számára, így ezzel a géppel is találkozhattak a látogatók. Ezt a gépet a jövőben különféle nemfémes anyagok, köztük kerámiák és kompozitok vágására fogják használni.

A 8,4 m3-es (3000 x 4000 x 700 mm) munkaterülettel rendelkező, 0,030 mm-es ismétlési pontosságra, és 6200 bar-os nyomásra képes FiveX gép bemutatóját rendkívül nagy érdeklődéssel fogadták a látogatók. A gépet az IGEMS új 3D CAD/CAM szoftverével látták el, melyet az érdeklődők a megmunkálási bemutató után, egy külön előadás keretein belül ismerhettek meg részletesebben.

A Water Jet Sweden a korszerű, több vágófejes alkalmazásaival vált híressé, ennek megfelelően a kiállításon is látható volt egy 4 x 6 m-es gép, melyet 6 különálló vágófejjel szereltek fel. Minden egyes vágófej külön CNC vezérléssel rendelkezik, amivel jelentősen csökkenthető a megmunkálások közti holtidő. Ezt a különleges gépet egy olyan, sokéves tapasztalattal rendelkező német vízvágó specialista cég számára fejlesztették, aki több nemzetközi csúcstechnológiás nagyvállalat beszállítója.

Új gépkoncepció bemutatása

A skandináv cég rendezvényén az új, ú.n. Standard gépcsaládját is bemutatta, mellyel szélesebb piacot céloz meg. Ez a gépcsalád elérhető áron kínál hozzáférést magas minőségű és hosszú élettartamú vízvágási megoldásokhoz. A gépcsalád három tagja a T-modell (3 x 2 m vágóasztallal), T-modell Advanced (3 x 2 m vágóasztallal) és a H-modell (három különböző méretben: 1 x 1 m, 2 x 1 m, 3 x 1.5 m)

A rendezvényen az érdeklődők a T-modell működését élőben is megnézhették. A T-modell egy belépő szintű gép, amelyet egy új piaci szegmens 5 alapvető elvárásának megfelelően alakítottak ki: maximum 3 x 2 méteres befoglaló méret, hogy a gép elférjen egy szállító konténerben, így biztosítva az alacsony szállítási költségeket. Könnyen telepíthetőnek, és könnyen kezelhetőnek kell lennie, emellett nagyjából 100 000 EUR piaci áron kell elérhetővé tenni. Ezeken felül ugyanazt a minőséget és szolgáltatásokat kell, hogy biztosítsa, mint a többi, Ronneby-ben gyártott Water Jet Sweden gép. Ennek megfelelően az új T-modell is 5 éves kiterjesztett garanciával kerül értékesítésre.

2016-01-28 - Water Jet Sweden - Annual show 2016 - 10

Az új modell fejlesztésénél egy már meglévő gépmodellt sikerült egyszerűsíteni, így a Water Jet Sweden egy teljesen új gépcsaládot tud kínálni egy sokkal ár-érzékenyebb piaci szegmensnek. A Standard modellek teljes felszereltségűek, és „all-inclusive” csomagajánlatotot jelentenek: ez tartalmazza a gépet, a szükséges kiegészítő berendezéseket, a beüzemelést, betanítást, tehát mindent, ami a technológia azonnali használatához szükséges. A csomagajánlat mellé a vásárló, kívánsága szerint számos opcióból választhat. A Standard gépcsalád mindegyik tagja 3800 bar nyomású szivattyúval van felszerelve, de igény szerint 4000 bar és 6000 bar opció is elérhető.

A rendezvény, ami minden várakozást felülmúlt

Az ügyfelek számára fejlesztett egyedi gépek és az új T-modell mellett, további vízvágó gépek is képviseltették magukat. A miniatűr alkatrészek megmunkálását bemutató Micro, valamint a precíziós 3D lemezmegmunkálást demonstráló, Beveljet vágófejjel felszerelt Premium modell pontos és átfogó képet adott a teljes termékportfólióról.

A felvonultatott megoldások emellett kiegészültek tematikus prezentációkkal is. A látogatók betekintést nyerhettek a gépek hatékonyságának maximalizálási lehetőségeiről, valamint előadást hallhattak a Swedish Waterjet Lab kutatás és fejlesztési projektjeiről is.

„Az időzítés tökéletes volt, hiszen a termékskálánk minden szegmensét be tudtuk mutatni. Az idei esemény minden várakozást felülmúlt, a világ minden tájáról érkeztek látogatók, akiknek nagy része új gépek vásárlása felől is érdeklődött”, foglalta össze Lennart Svensson, a Water Jet Sweden vezérigazgatója.

Az esti bankett jó lehetőséget biztosított Svensson számára, hogy vacsora közben gratulálhasson a Water Jet Sweden felhasználók legújabb tagjának, egy új gép megrendelésének aláírását követően. Valószínűleg a közeljövőben sok új családtagot köszönthetnek még innovatív és a legmagasabb minőséget megcélzó szemléletüknek, mely az újabb piaci szegmens mellett, újabb széles földrajzi piacokat nyit meg a Water Jet sweden számára.

Forrás Water Jet Sweden [nggallery id=257]

További információ:

EPL-Tech Kft.
dr. Illyés Péter
Ügyvezető / Sales és Marketing
+36 20 342 7969
illyes.peter@epl.hu

A Water Jet Sweden hivatalos honlapja.
A Water Jet Sweden hivatalos magyarországi forgalmazója az EPL-Tech Kft.

Megosztás
[
    ]