Sokoldalú LRS EVO DIODELINE dióda gerjesztésű lézer az OR-LASER-től

DIDOE LINE – dióda gerjesztésű lézer

or-laser-suite22A DIODE LINE termékvonallal az OR LASER a dióda gerjesztésű lézeres anyagmegmunkálással egy új területére lép. Az új lézerforrás számos előnnyel rendelkezik a hagyományos, villanólámpás rendszerekkel összevetve. A hosszú élettartamon és a kompakt kialakításon túl jelentős előny a 15-szörös hatásfok! Az energiahatékonyságot jól mutatja, hogy a rendszer üzemeltetéséhez mindössze egy egyfázisú, 230V/16A, hagyományos áramforrásra van szükség. Mivel a gépben nincsenek kopó alkatrészek, így gyakorlatilag karbantartás mentesen üzemeltethető. A gép hatékonysága többek között a rendkívül stabil lézernyalábnak is köszönhető, még 50 μm méret esetén is. A lézerrendszer képes akár 3 kW-os csúcsteljesítmény leadására, 0.1 ms-tól 50 ms-ig terjedő impulzus hosszal, 0.1-100 Hz frekvencia mellett.

Sztenderd forrás
(ND:YAG villanólámpa)
DIODE LINE
(dióda gerjesztésű)
Teljesítmény (impulzus)akár 300 Wakár 300 W
Teljesítmény (folyamatos)250 W
Hatásfokkb. 3 %> 20 %
Hálózati csatlakozás400 V / 16A / 3 fázis230 V / 16A / 1 fázis
Legnagyobb energia felhasználás15 kW3 kW
Legnagyobb impulzus hossz20 ms50 ms
Legnagyobb impulzus frekvencia20 Hz100 Hz

RTEmagicC_Strahlprofil2_01.jpg

Az új lézerfej kialakításnak köszönhetően különböző, más-más fókusztávolságú lencsék alkalmazási is lehetséges. A fókusztávolság minden egyes lencsében elektronikusan van tárolva, így a lézerrendszer automatikusan felismeri a használt értéket és vissza is jelzi a kezelőpanelen. Az alkalmazott lencsétől függően a lézernyaláb vastagsága egy elektro-mechanikus nyaláb növelővel folyamatosan állítható.

Ergonómia kompromisszumok nélkül

Az LRS EVO továbbfejlesztett lézerrendszerrel rendelkezik, így széleskörűen alkalmazható mind a szerszámgyártásban, mind pedig egyéb iparágakban. Az intuitív üzemeltetés gyors és hatékony felhasználást biztosít. A géppel kis és közepes méretű szerszámok és részegységek munkálhatók meg, legyen szó akár egyszerűbb, akár komplex műveletekről. A tervezés során nagy hangsúlyt fektettek a felhasználóbarát, kényelmes, és egyúttal költséghatékony kialakításra is.

ORLAS SUITE

Az LRS EVO elérhető az új, OR LASER által kifejlesztett ORLAS SUITE CAD/CAM környezettel, mellyel közel az összes lézeres művelet megtervezhető, legyen szó akár jelölésről, gravírozásról, vágásról, hegesztésről, felületbevonásról vagy akár additív gyártásról. Az ORLAS SUITE programot kifejezetten lézeres feladatok hatékony tervezéséhez alakították és minden fontosabb, elterjedt általános CAD formátumot támogat, mint a STEP vagy az IGES.

or-laser-suite11

Az ORLAS SUITE sok szoftver különböző megoldásait ötvözi egyetlen programban, illetve teljesíti az Ipar 4.0 által támasztott feltételeket is. A rendszerben akár egy fénykép és egy valós munkadarab virtuális modellje is kombinálható, valós időben! Ugyanakkor jelentős időmegtakarítás érhető el a betanítási funkciónak köszönhetően. A gyártási, megmunkálási idők további csökkentését szolgálja, hogy a programmal automatikusan vagy félautomatikusan végezhető a 2D-s és 3D-s pályák G-kódjainak generálása, 3 vagy 4 tengelyre!

Az LRS EVO DIODE LINE főbb tulajdonságai:

  • Nagy hatásfokor-laser-suite3
  • Alacsony energiafelhasználás (Nd:YAG lézerekkel összehasonlítva)
  • Elegendő egyfázisú, 230V/16A áramforrás
  • Karbantartásmentes üzemeltetés
  • Hosszú élettartamú diódák
  • Impulzus és folyamatos üzemmódban is használható
  • Kiváló, stabil lézernyaláb
  • Kisméretű, rugalmas lézerfej
  • Nagy munkatér
  • Kompakt kialakítás
  • Egyszerű használat a vezérlőn keresztül
  • Kompatibilis az ORLAS SUITE programmal
  • Kompatibilis az OR LASER additív technológiai kiegészítőivel

További információ

Az IC-Hugnary honlapján

Megosztás
[
    ]