Scherer Feinbau VDZ420 – egy- és kétorsós függőleges esztergák

A Scherer Feinbau egy- és kétorsós függőleges esztergáit és tengelymegmunkáló központjait számos alkalmazási területen használják kiemelkedő hatékonysággal. A vállalat 1986 óta gyárt nagyteljesítményű forgácsoló szerszámgépeket, így VDZ eszterga sorozatuk több évtizedes töretlen fejlesztői munka eredményeként nyerte el mai formáját. A sorozat legnagyobb tagjaiként az egyorsós VDZ 420 és a kétorsós VDZ 420 DS modellek optimális választást jelentenek az autóipari beszállítók számára.

VDZ420DS kétorsós függőleges CNC eszterga

VDZ420DS kétorsós függőleges CNC eszterga

A szerszámgépek főorsójának rúdáteresztése 95 mm, míg a maximálisan esztergálható átmérő 550 mm. Ehhez társul továbbá a legmodernebb szinkron hajtástechnológia, amely 1.110 Nm névleges nyomaték leadására képes 64.4 kW-os teljesítmény mellett. Az alkalmazási mintapéldák között megtalálhatók különféle féktárcsák, kerékagyak, differenciálmű házak és fogaskerék alkatrészek, de a szerszámgép kimagasló paramétereinek köszönhetően ezeken felül számos további nagy igénybevételű megmunkálási feladatra is tökéletesen alkalmas.

vdz420-application

A megmunkálások stabilitásáról és a keletkező rezgések hatékony elnyeréséről nagy szilárdságú öntöttvas gépágy gondoskodik, ami ezáltal garantálja a forgácsolt felületek megfelelő simaságát is. Az NC szerszámrevolver összesen 12 darab VDI 50 férőhellyel rendelkezik, melyek akár 210 mm hosszúságú hajtott szerszámok befogadására is alkalmasak.

A Scherer Feinbau szerszámgépek egyik legnagyobb előnye, hogy a gyártó rengeteg automatizálási és testreszabási lehetőséget biztosít a felhasználóknak, így a modulárisan kialakított szerkezeti felépítés könnyen igazítható az ügyfél egyedi gyártási igényeihez, legyen szó akár kis- vagy nagy sorozatú termelésről. Kompakt kialakításukból adódóan a VDZ függőleges esztergák egyszerűen illeszthetők robotizált gyártócellákba, így egy hasonlóan nagytudású megmunkáló központtal összekötve akár a legbonyolultabb geometriájú alkatrészek is termelékenyen gyárthatók, nagy költséghatékonyság mellett.

Szakértő mérnökcsapatára támaszkodva a Scherer Feinbau komplett gyártórendszerek kulcsrakész kialakítását is vállalja.

Műszaki paraméterek:

Tokmány átmérőØ 550 mm
Főorsó teljesítmény (100% ED)64,4 kW
Nyomaték (100% ED)820 Nm
Maximális fordulatszám3.500 ford/perc
X mozgástartomány1.785 mm
Y mozgástartomány+/- 50 mm
Z mozgástartomány380 mm
SzerszámrevolverVDI 50 – 12 férőhely

A Scherer Feinbauról:

1978-as alapítása óta a német központtal rendelkező Scherer Feinbau a függőleges esztergák és tengelymegmunkáló központok világszinten is elismert gyártójává vált. Első számú piacuk az autóipar, de szerszámgépeik megtalálhatók az öntő- és forgácsolóiparban is. 2012-t követően, a Chiron csoport tagjaként technológiai megoldások és komplex gyártórendszerek még szélesebb körét tudják ügyfeleiknek biztosítani. Mérnökeik tudására építkezve kulcsrakész rendszerek fejlesztését és beüzemelését is vállalják, beleértve a teljesen automata gépsorokat és kezelési rendszereket, valamint a legyártott munkadarabok minőségi ellenőrzését is. 203 alkalmazottjával a cég éves árbevétele megközelíti a 60 millió Eurót.

vdz420_2

További információ:

A Scherer Feinbau és a Chiron csoport szerszámgépeinek hazai képviselete a ROLATAST.

Megosztás
[
    ]