RADAN 2016 ÚJDONSÁGOK

Megjelent a Vero szoftver lemeztechnológiai CAD/CAM rendszerének a legújabb, 2016-os verziója. Ebben a verzióban a különálló modulok még szorosabban kapcsolódnak egymáshoz, mivel most már a Radm-ax és a Radtube modulok is Vero CLS licencelését használják.

A Radan 2016 támogatja a legfrissebb CAD formátumokat, köztük a Solid Edge ST8 formátumait is, így biztosítva, hogy a felhasználók gond nélkül hozzáférjenek és dolgozzanak CAD adatokkal. A szerszámpálya-készítés nagy újdonsága az interaktív automatikus szerszámpálya-készítés, ahol már nem csak egész táblára tudjuk lefuttatni a szerszámpálya-készítő algoritmusokat, hanem akár csak egy kontúrra, egy alkatrészre vagy a tábla egyes területeire is. Ezzel a felhasználók még nagyobb rugalmassággal tudják elkészíteni a nekik tetsző megmunkálásokat. Az automatikus szerszámozás a nyitott profilok megmunkálásában is fejlődött: ezekre a speciális kontúrokra is definiálhatunk egyedi ráálló pályákat. (Korábban kézzel kellett a ráállást beállítani a nyitott kontúrok vágásánál, ha a technológia ezt megkövetelte.)

radan_2016_cikk

Egy új jelentésszerkesztő lehetőség is rendelkezésre áll. Míg korábban egy .xsl formátumú fájlban lehetett jelentéseket elkészíteni, a 2016-os verzióban egy grafikus felhasználói felület segítségével készíthetjük el az egyedi jelentéssablonokat. A Radbend élhajlító modulban most már lehetőség van rá, hogy hajlítás szimulációjában ne a CAD modellt lássuk, hanem a hajlítás során kialakult geometriát. Fejlesztették a kézi szerszámválasztás lehetőségét is, ami az automatikus szerszámozás mellett további rugalmasságot biztosít a hajlítások szerszámozásában. Valamit a folyamatkezelő ablakban is több információ áll rendelkezésünkre a munka során.

radan_2016_cikk2

A Radtube csővágó modulban a csőszakaszok kiosztását fejlesztették. Az új verzióban még hatékonyabb automatikus kiosztások készíthetők, mivel ha szükséges, a szoftver a csőelemeket tükrözi, forgatja vagy átfordítja a minél jobb eredmény érdekében. A Radm-ax és Radtube szimulációját is továbbfejlesztették. A korábbi verziókban csak az NC-kódra korlátozódott a szimuláció, míg az új verzióban már a gép mozgását is nagy pontossággal láthatjuk – így mindig tudhatjuk, mit fog csinálni a szerszámgépünk. A Radan CAD funkciói is kiegészültek egy igencsak hasznos lehetőséggel: képekből (jpg, png, bmp stb.) dxf kontúrokat tudunk készíteni pár kattintással. Ezzel az opcióval egy eddig igencsak időigényes munkafolyamat gyorsult fel.

A 2016-os verzió az itt felsorolt fejlesztéseken kívül több újdonságot is tartalmaz, amelyek főként a még átláthatóbb és gyorsabb kezelést segítik.

Forrás:Enterprise Group

További információ

A Radan magyar nyelvű oldalán.

Megosztás
[
    ]