OKUMA SERVONAVI – Új Intelligens Technológia

Az Okuma SERVONAVI technológiája jelentősen javítja a pontosságot és a csökkenti a ciklusidőket!

Smartus_Servo-Navi_logo_cikkAz Okuma bemutatta az új SERVONAVI technológiáját, ami tovább bővíti az Intelligens Technológiák körét. Jelentősen javítható az elérhető felületi minőség, miközben a gyártási idő lecsökken, valamint ki lehet küszöbölni a régebbi gépek kopásból és elhasználódásból eredő hibáit. Az új technológia az Okuma majd’ minden megmunkálóközpontján, esztergáján és többfunkciós gépén elérhető.

A SERVONAVI innovatív megoldást nyújt a precizitás és termelékenység maximalizálásához

A SERVONAVI innovatív megoldást nyújt a precizitás és termelékenység maximalizálásához

Nagy méretű, nehéz munkadarabok fogácsolásakor az állandó teljesítmény kulcsfontosságú. Az Okuma Intelligens Technológiáival a forgácsolási körülményektől függetlenül magas minőség érhető el. A SERVONAVI automatikusan, valós időben változtatja a szerszámgép beállításait az éppen aktuális megmunkálásnak megfelelően, így kiemelkedő pontosságot és nagyobb hatékonyságot nyújt.

Optimalizált gyorsulás

Alapbeállításként az asztal gyorsulása a legnagyobb asztalterhelésnek megfelelően van beállítva, mely a tényleges terheléshez képest lassabb gyorsulást eredményez. A SERVONAVI Automatikus Munkadarab Tömeg Beállítás funkció a munkadarab és a készülék együttes, valós tömegének megfelelően automatikusan szabályoz. A szervo paraméterek automatikusan beállított optimális értékeivel a technológia képes nagyobb gyorsulás és ezáltal a rövidebb ciklusidők elérésére anélkül, hogy a gyártási pontosság csökkenne.

okuma_servonavi_display_weight_work_auto_setting_cikk

A SERVONAVI Munkadarab Tömeg Automatikus Beállítás automatikusan szabályozza a gép beállításait a munkadarab és a készülék együttes tömegének megfelelően.

Maximalizált precizitás

smartus_servonavi_image013_hun_cikkSok év használat után a szerszámgépek vezetékeinek ellenállása és csúszási, gördülési tulajdonságai megváltoznak, így a munkadarabon irányváltási nyomok maradhatnak. A SERVONAVI Automatikus Irányváltási Hiba Beállítás funkciója kompenzálja a vezetékek terhelésváltozásait melyek eltérnek az ideális szervo vezérlés beállításoktól. A rendszer hatékonyan ellensúlyozza a kopásból és elhasználódásból eredő hatásokat, így biztosítható a kiváló felületi minőség.

 

Minimalizált rezgés

A szerszámgépeken több évnyi használata után fellépő túlzott rezgés nem csak kis kellemetlenség – jelentősen csökkentheti az elérhető felületi minőséget. A SERVONAVI Automatikus Rezgés Beállítás funkció automatikusan alkalmazkodik a megváltozott körülményekhez, így hatékonyan szünteti meg a megmunkálás során fellépő zajt és rezgést. A rezgések lecsökkentésével vagy akár megszüntetésével a szerszámgép élettartama is növekszik.

Automatikus Rezgés Beállítás előtt és után

Automatikus Rezgés Beállítás előtt és után

Smartus_servonavi_cikk

Lecsökkentett pozicionálási hiba

Tokmányok vagy munkadarabok cseréjekor a tehetetlen tömeg is változik, mely előfordulhat, hogy nagyobb pozicionálási hibát okoz.

MA600 OKUMA megmunkálóközpont

MA600 OKUMA megmunkálóközpont

Az Automatikus Inercia Beállítás funkció a tehetetlenségi nyomatékból kiszámítja a tokmány és a munkadarab tehetetlenségét és automatikusan beállítja a szervo paramétereket az optimális értékekre. Ezzel lecsökkenthető a pozicionálási hiba és elkerülhetők a C-tengely elektromechanikus kapcsolatában fellépő rezgések.

A SERVONAVI alaptartozék a legtöbb Okuma OSP-P300 vezérlővel rendelkező megmunkálóközponton, esztergán és többfunkciós gépen.

További információ

Az Okuma gépek hazai forgalmazója, a SMARTUS Zrt. honlapja.

Megosztás
[
    ]