MSV 2016: A gépgyártás hagyományos találkozóhelye új impulzusokkal vár

Közép-Európa vezető ipari termékeket és technológiákat bemutató gépipari szakvására az idén is várja az érdeklődő szakembereket. A kapuit immár 58. alkalommal nyitó nemzetközi gépipari vásárt több különleges projektet bemutató szakmai rendezvény fogja kísérni a gépgyártás és szerszámkészítés, hegesztés, műanyagipar, öntészet és felületkezelési technológiák terén. Az idei év kiemelt témaköre az IPAR 4.0, tehát az automatizált és integrált ipari megoldások, hiszen ezek lesznek az ipari termelés következő lépcsőfokai. Az MSV központi témája most is az automatizálás: az automatizálás-, mérés- és a szabályozás-technológia körüli szakmai területek. Ezzel egyidejűleg a külföldi kiállítók is fókuszba kerülnek. Az idei MSV partnerországa Kína lesz.

A kiállító vállalatok jelentkezésüket 2016. március 31-ig adhatják be kedvezményes áron.

Az MSV, IMT, Welding, Fond-ex, Plastex és Profintech szakvásárokat 2016. október 3-7. között rendezik. A szervezők idén is hasonló számú érdeklődőre számítanak, mint tavaly: 1504 kiállító vállalat – közöttük 696, tehát a kiállítók 46,3%-a – érkezett Csehországon kívülről. A 2015-ös MSV-re 54 országból 75.239 látogató utazott a Brnói Vásárközpontba. A látogatók 9%-a jött Csehországon kívülről.

MSV_kiallitas_photo1._cikk

2015-ben az MSV szakvásáron hat magyar vállalat (Borsodi Műhely Kft., ISD Dunaferr Zrt., Luc Kft., NCT Kft., ProCAM Kft., SIC Hungary Kft., Szeplast Zrt.) állított ki összesen 174 m2 területen.

Az MSV elismertsége nagyon megnövekedett a vállalatok szemében

Az Ipsos kiállítók és látogatók körében végzett mérései alapján a 2015-ös MSV azt mutatta, hogy a rendezvény megerősítette pozícióját az európai versenykörnyezetben. A szakvásár sok résztvevője egyéb vásárokon is megjelenik, ám a kiállítók mintegy 58%-a (míg 2014-ben 48%-a) és a látogatók 46%-a úgy nyilatkozott, hogy az MSV gépipari vásár jelenti a számukra az év legfontosabb szakmai rendezvényét.

MSV_kiallitas_photo2._cikk

A vásár fejlődését az is bizonyítja, hogy a kiállítók 79%-a, a látogatóknak pedig 82%-a tervezi megismételni részvételét a következő MSV szakvásáron. Döntésüket többek között az magyarázza, hogy a kiállítók 96%-a potenciális új partnerekkel vette fel a kapcsolatot a vásárban. Az új üzleti kapcsolatok kiépítése a kiállítók 82%-a szerint a vásár egyik legfontosabb hozadéka. Azért is térnek vissza sokan a vásárra, mert a szervezést magas színvonalúnak, a szakmai látogatók számát pedig kimagaslónak tartják. A látogatók 85%-a is pozitívan nyilatkozott az MSV-ről. A 2015-ös MSV-re a látogatók 16%-a, míg a kiállítók 10%-a érkezett első alkalommal.

A 2014-es MSV-n az IPAR 4.0 témája nagyon népszerűnek bizonyult. A látogatók 67%-a megfordult az e témakörnek szentelt kiállítási területen. A kérdőívekre választ adók közül a legtöbben úgy gondolják, hogy az IPAR 4.0 úttörő stratégiája a jövőben komoly versenyelőnyt fog jelenteni.

MSV_kiallitas_3.cikk

Tomáš Macků, az Ipsos kutató- és információs iroda vezetője 2008 óta végez kutatást az MSV látogatói és kiállítói körében. Véleménye szerint “Saját vállalataik jövőjével és az MSV további fejlődésével kapcsolatban nagyon pozitívan nyilatkoznak mind a kiállítók, mind a látogatók. A látogatók 72%-a és a kiállítók 93%-a vállalatuk növekedésével számol az elkövetkező két esztendőben, ez pedig az MSV fontosságának egyik alapvető bizonyítéka.” Ezt a kutatást 2015 szeptemberében személyes interjúk keretében, angol és cseh nyelven végezték. Az Ipsos Csehország legnagyobb és legelismertebb vélemény- és piackutató vállalata, amely több mint 20 éve működik.

Az 58. nemzetközi gépipari szakvásárt 2016. október 3-7. között rendezik párhuzamosan az IMT, Welding, FOND-EX, Plastex, Profintech vásárokkal.

További információ:

http://www.bvv.cz/msv

Magyarországi képviselet: 
BD-EXPO Kft.
Tel.:1/346-0273,
E-mail: office@bdexpo.hu

www.bdexpo.hu/msv