Egyszerű, nyílt és HTML5 alapú: TwinCAT HMI

Hatékony felhasználói felület készítése közvetlenül Visual Studio®-ban

Az új TwinCAT HMI paradigmaváltást jelent a HMI szoftverek terén. A vállalati tulajdont képező műszaki és kommunikációs rendszerek, és azok meghatározott operációs rendszeren történő használata helyett a Beckhoff olyan IT szabványokat alkalmaz, mint például a Microsoft Visual Studio® műszaki megoldásokhoz, HTML5 tervezéshez, valamint Websocketek és HTTPS a biztonságos kommunikációhoz. Függetlenül az operációs rendszertől, felbontástól és kijelzőtől, a felhasználói felületet bármely HTML5 használatára képes böngészőn meg lehet jeleníteni. Ezáltal a Beckhoff időtálló, nyílt és nagy teljesítményű megoldást hozott létre az Ipar 4.0 HMI koncepcióhoz.

pr172015_Beckhoff_TwinCAT_HMI_cikk

TwinCAT HMI-vel gyorsan és könnyen hozható létre egyéni felhasználói felület a Visual Studio®-ba való integrálás révén. Kijelzőeszköztől és operációs rendszertől függetlenül a HMI közvetlenül, programozás nélkül konfigurálható egy, a felhasználó számára ismerős fejlesztői környezetben.

Hogyan néz ki a jövő HMI megoldása? A létfontosságú felhasználói felület hogyan kap majd a jövőben az egész iparágon átívelő konstrukciót annak érdekében, hogy optimális hatékonyságot és a felhasználó maximális kényelmét biztosítsa? Erre a Beckhoff TwinCAT HMI a válasz és az első lépés a HMI következő generációjának irányába, mivel az ember-gép interfészt (HMI) közvetlenül, a már ismert Visual Studio® környezetbe integrálja. A grafikus szerkesztő lehetővé teszi a kényelmes konfigurálást, ezért nincs szükség programozásra. Nemcsak a konfigurálás, hanem a kezelés is ugyanilyen könnyű: ez a HTML5-ön és JavaScript-en alapuló webes alkalmazás rugalmasan reagál, függetlenül az operációs rendszertől, böngészőtől vagy eszköztől.

A hatékony architektúra kialakítása számos alkalmazási elképzelést tesz lehetővé: a lokális panel megoldástól a több kliensből, több szerverből és több futtató környezetből álló koncepcióig. Az egyedi bővítéseket könnyen meg lehet valósítani a meghatározott felületeken keresztül. A standard grafikus vezérlés és a testre szabott tervezési elemek magas szintű egyéni megoldásokat tesznek lehetővé.

Gyakorlati tapasztalattól és az alkalmazástól függően, a HMI-fejlesztést kliens oldalon JavaScript-ben vagy weblapszerkesztéssel lehet megvalósítani. A weblapszerkesztés felkínálja azt a lehetőséget, hogy .NET vagy C++ nyelven történjen a fejlesztés. Ennek eredményeképpen fokozott a szellemi tulajdon védelme is.

A Beckhoff a TwinCAT HMI interfész rugalmas üzemeltetéséhez skálázható hardver- és szoftverportfoliót, valamint a vezérlőpanelek és panel PC-k kiterjedt termékskáláját kínálja.

A legfontosabbak röviden:

  • integrálás Visual Studio®-ba
  • a HTML5-nek és a JavaScript-nek köszönhetően időtálló és nyílt
  • a dizájn és a logika elkülönítése
  • megjelenítés bármely böngészőben, ideértve a mobil eszközöket is
  • több kliens és több szerver esetén is alkalmazható architektúra
  • moduláris bővíthetőség

Forrás:Beckhoff

További információ

A Beckhoff Automation Kft. hivatalos honlapja.

Megosztás
[
    ]