Dinamikusan nő az ipari online árverések piaca

Csaknem duplájára nőtt az online ipari árverések száma 2015-ben az azt megelőző évhez képest, a megbízók száma pedig másfélszeres volt – számolt be a szegmensben piacvezető Intergavel Aukciószervező Kft. vezetője. A tavalyi évben a műszaki árveréseken 1,83 millió euró (576 millió forint) összértékű áru cserélt gazdát.

auction_press_slider

Folytatódik a növekedés az online ipari aukciók piacán. A tavalyi évben 54 aukció zajlott, vagyis szinte minden héten indult újabb árverés – számolt be Kocsis Csaba, az Intergavel Aukciószervező Kft. ügyvezetője. Tavaly 22 cég adott megbízást vagyontárgyainak értékesítésére, másfélszer annyi, mint a megelőző esztendőben.

A megbízók azért kedvelik az online árverést, mert a folyamat teljesen átlátható, kizárt a manipuláció. A versengés garantálja, hogy a legmagasabb elérhető áron értékesítsék a termékeket. A 2015-ös tapasztalatok szerint a meghirdetett tételek 80-90 százaléka azonnal, az első árverési fordulóban gazdára talál.

Az aukciós felületen kizárólag a cégnyilvántartásban leellenőrzött társaságok regisztrációját fogadják el, hogy a fizetési problémák lehetőségét minimálisra csökkentsék.

Az aukciókon szerszámgépek, targoncák, raktári állványok, irodabútorok tartoznak a legkeresettebb tételek közé, ezeket szinte minden alkalommal sikerül az első fordulóban eladni. Az online árverések jó alkalmat teremtenek arra, hogy olyan vállalkozások is tudják fejleszteni, korszerűsíteni eszközparkjukat, amelyek egyébként nem tudnának új gépeket, berendezéseket vásárolni. Számukra elérhetőek a jó minőségű, használt eszközök, amelyeket felszámolás, üzembezárás, korszerűsítés, vagy tervezett időszakos csere miatt értékesítenek.

A megbízók száma mellett a regisztrált vásárlók is egyre többen vannak. Az aukciós felületre 2014 előtt 2151-en jelentkeztek, számuk abban az évben még 616-tal nőtt, 2015-ben pedig újabb 978 cég, vagy vállalkozó iratkozott fel, így mintegy 3750 potenciális vásárló figyeli az aukciókat. Az ügyvezető ismertette, hogy az Intergavel Aukciószervező Kft. forgalma jelentősen növekedett 2015-ben, az árbevétel 150 millió 400 ezer forint volt, és 59,6 millió forint az adózás előtti eredmény.

Forrás:Gold Communications

Megosztás
[
    ]