CUT E 350/600 – A GF Machining Solutions legújabb huzalszikra forgácsoló szériája

A GF Machining Solutions minden olyan tulajdonsággal felruházta új gépeit, ami a felhasználók hatékonyságának és produktivitásának növeléséhez, gyártási folyamataik biztonságosabbá tételéhez, valamint termékeik mihamarabbi piacra jutásához szükséges.

GF_CUT_E350-600_cikk3A megmunkálás hatékonyságáért és pontosságáért felelős fejlesztések például a beépített ütközésvédelem, az új megmunkálási stratégiák és a rugalmas feladatkezelő, melyet egy új, könnyen kezelhető felhasználói felületen keresztül érhetünk el. A továbbfejlesztett, ergonomikus dizájn által a gépek helyigénye alacsony, a magas fokú merevségének köszönhetően pedig ideálisak nagyméretű és nehéz alkatrészek pontos megmunkálásához is. A kompakt, helytakarékos kialakításnak köszönhetően az új széria tagjai hatékonyan integrálhatók a műhelybe, a gépek lenyíló ajtaja kényelmes hozzáférést biztosít a munkaterülethez. A CUT E 350 és 600 megbízható huzalrendszere tökéletes lecsévélést tesz lehetővé, így biztosítva a zavartalan megmunkálást. A gépek kialakításakor a könnyű kezelhetőség, valamint a gyors és egyszerű karbantartás is elsődleges szempont volt. Ebből kifolyólag a szűrőket egymás mellett helyezték el, a kezelés megkönnyítése érdekében pedig egy egykezes használatra tervezett távirányítóval is felszerelték az új gépeket.

GF_CUT_E350-600_cikk4.jpgA beépített üveg mérőlécek segítik elő a hosszan fenntartható, újrakalibrálás nélkül is magas ismétlési pontosságot, valamint segítenek elkerülni a holtjátékból és kopásból adódó klasszikus hibákat. A nagyméretű, 25 kg-os csévének köszönhetően a gépek hosszabb ideig tartó folyamatos megmunkálásra képesek.

Az AC CUT kezelői felület innovatív feladatkezelője információkat szolgáltat a geometriákról, megmunkálási folyamatokról, a programokat egyetlen fájlként dolgozza fel, így az egyes feladatok szabadon mozgathatók a CUT E szériás gépek között, a módosítások pedig automatikusan feldolgozza a rendszer. Több mint 10 automata mérési ciklus áll rendelkezésre a munkadarab előkészítés megkönnyítése érdekében, emellett a standard verzióban is elérhető AC CAM Easy rendszerrel a kezelő egy ISO fájlt készíthet, majd a megmunkálás során feladatként alkalmazhatja azt.

Kimagasló teljesítmény

A modern technológiákat alkalmazó IPG (Intelligent Power Generator) teszi lehetővé a hatékony megmunkálást, a felületi minőség, megmunkálási sebesség és pontosság növelésével. Az új CUT E széria gépein a gyártási költségek csökkentéséhez vagy a termelékenység fokozásához szükséges speciális huzalok is alkalmazhatók. A POWER-EXPERT modul feladata, hogy meghatározza a huzalon folyó áram erősségét, ami különösen a lépcsős kialakítású alkatrészek esetében jelenthet nagy előnyt. A sarok stratégia modul automatikusan beállítja a szükséges paramétereket az irányváltásoknál, így éles szögek és kis sugarak kialakítására is van lehetőség. A beépített sebességnövelő folyamatokkal a standard gépekhez képest akár 18%-kal is csökkenthető a megmunkálási idő. A CUT E széria sokoldalúságát mi sem tükrözi jobban, mint a 45 mm felett akár 30°-os kúp kialakítási képessége.

GF_CUT_E350-600_cikk2Az ICP, azaz az intelligens ütközés védelem az X, Y és Z tengelyeken megakadályozza az ütközésekből fakadó költséges leállásokat, védi a gépet és a munkadarabot is, ezzel elősegítve a gépkezelő biztonságos munkáját. A piacon egyedülálló technológiaként, a GF Machining Solutions 60 évnyi szikraforgácsolási tapasztalatát tükrözve az ICP a legapróbb abnormális erőket is értékelik, és korrigálják azt. A sikeres és hatékony megmunkálást emellett a ThermoCut modul is nagyban segíti, mivel a huzalt lecsévélés előtt megfelelő módon előkészíti,, hogy a megmunkálás mindenféle hibától mentesen, zavartalanul történhessen.

Forrás:GF Machining Solutions

További információ:

A GF Machining Solutions honlapján.