Csúcstechnológiás szerszámgépek és szoftvermegoldások a CHIRON OPEN HOUSE kiállításon

cncmedia_orangehr

Regisztráció

cncmedia_orangehr

A CHIRON számos innovatív megoldással készül az idei, Tuttlingen-ben megrendezésre kerülő OPEN HOUSE kiállításra, melyre március 9. és 11. között kerül sor. A kiállításon megismerkedhetnek például  az FZ12 FX 5-tengelyes megmunkáló központtal, melyet Heidenhain vezérlővel mutat be a vállalat. Az amúgy is színesnek ígérkező program számos bemutatóval és alkalmazási példával kiegészülve a különböző iparágakban történő felhasználási lehetőségeket mutatja be, mint például a “Digitális Megmunkálás”. A szerszámgépgyártó vállalat szoftveres megoldásai a gép és a megmunkálási folyamatok adatainak lekérdezését végző programoktól és applikációktól kezdve, egészen a megmunkálási folyamatok elemzéséhez, monitorozásához és szimulációjához szükséges telephely-kezelési és diagnosztikai eszközökig minden területet lefednek.

CHIRON DataLine: Ellenőrző szoftver folyamatoptimalizáláshoz

A DataLine szoftveres megoldást a CHIRON a megmunkálási folyamatok adatainak begyűjtéséhez, tömörítéséhez és kiértékeléséhez fejlesztette. A szoftver minden eszközön elérhető (PC, okostelefon, tablet), és nagy mértékben elősegíti a gyártási folyamatok könnyű optimalizálását.

A rendszerfigyelő és diagnosztizáló eszköz egy sor applikációt foglal magába, melyek lehetővé teszik a gépre és a megmunkálási folyamatra vonatkozó adatok begyűjtését, így pontos információkat kaphatunk a gépekről, szerszámokról, munkadarabokról és alapanyagokról. A felhasználó ezáltal pontos, átfogó képet kaphat az olyan kulcsfontosságú adatokról, mint a gépek állapota, a megmunkálási folyamatok állapota, valamint a szerszámgép termelékenysége. Ennek köszönhetően a felhasználó a megfelelő időben, a megfelelő helyen optimalizálhatja a paramétereket.

Ezen felül a felhasználók rendszerüzeneteken keresztül értesülhetnek a meghibásodásokról, melyekben a hiba oka is fel van tüntetve, így gyorsan és hatékonyan reagálhatnak. A CHIRON DataLine a piacon jelenleg fellelhető szerszámgépgyártó vállalatok termékeinek széles skáláján alkalmazható, minden ma elérhető vezérlővel képes kommunikálni.

chiron_oh_2016_1

Szimuláció és virtuális gép- és folyamatszekvenciák a CHIRON ProcessLine-nal

A ProcessLine szoftverrel a vállalat egy olyan kulcsfontosságú eszközt ad a felhasználók kezébe, mellyel a megmunkáló központon zajló folyamatok egyszerű, gyors és realisztikus szimulációja végezhető. A szoftver automatizált folyamatokon keresztül segíti elő, hogy a programozáshoz szükséges idő akár 90%-kal lecsökkenjen.

A ProcessLine egyetlen virtuális folyamatláncba integrálva kínálja a valódi CHIRON megmunkáló központok dinamikusságát és funkcionalitását. A szoftver minden eszközt, beleértve az integrált automatizálási megoldásokat is, folyamatosan megfigyel, ezzel lehetővé téve, hogy a folyamatok hatékonyabbak és gazdaságosabbak legyenek. A ProcessLine-nal a gyártási folyamat előre megtervezhető, tesztelhető és hitelesíthető, hiszen a program pontos szimulációt végez a teljes eljárásról, melyet később ténylegesen elvégezhetünk a szerszámgépen.

Számos innováció a gépek terén

Az eseményen látható 50 élő bemutató során számos újítással találkozhatnak majd az érdeklődők. Látható lesz többek között a teljes mértékben újratervezett 12-es és 18-as széria, az FZ08MT precíziós megmunkálóközpont, valamint a MILL 2000, melyhez új dinamikai csomagot fejlesztettek.

SCHERER-CHIRON megmunkáló cella első alkalommal az OPEN HOUSE-on

Idén első alkalommal a vállalatcsoport minden tagja képviselteti magát az OPEN HOUSE kiállításon. Ez azt jelenti, hogy a STAMA, a Scherer és a CMS újdonságaival is találkozhatunk a CHIRON megoldásai mellett.

Az egyik legaktuálisabb sikertörténet a vállalatcsoporton belül zajló közös projektek közül a SCHERER Feinbau és a CHIRON közös munkájának gyümölcse, amelyet elsőként az EMO 2015 kiállításon mutattak be. Akik Milánóban ellátogattak a vállalat standjához, egy kimagasló hatékonyságot és magas szintű automatizálási lehetőségeket biztosító, teljes mértékben összekapcsolt rendszert láthattak, mely ikerorsós megoldással teszi lehetővé a hengerfej alkatrészek esztergálását és marását.

chiron_oh_2016_3

Dr. Prokop, a Trumpf ügyvezető igazgatójának előadása „Átalakulóban a gyártás” címmel

A kísérő programok egyik fénypontja a csütörtök délután, Dr. Ing. Heinz-Jürgen Prokop, a Trumpf ügyvezető igazgatója és a VDW tanácsának frissen megválasztott elnöke által tartott előadás lesz.

Az előadásban szó esik majd a Trumpf fejlesztéseiről és sikereiről az Ipar 4.0-ra vonatkozóan. A vállalat 2015-ben stratégiai együttműködésbe kezdett a stuttgarti Fraunhofer Institute for Manufacturing Engineering and Automation IPA-vel, melynek keretein belül egy 5 éves kutatást folytatnak az Ipar 4.0-val kapcsolatban.

Gyakorlati előadások mindhárom napon

Számos más gyakorlatorientált előadásra kerül sor a 3 napos rendezvény során, melyek a különböző iparágakból és felhasználási területekről érkező érdekes alkalmazási lehetőségekkel ismertetik meg a látogatókat.

chiron_oh_2016_2

Lépjen be az Egészségügyi és Precíziós Technológiai Központba és a Kulcsrakész Megoldások Központjába

A látogatóknak rendezvény teljes ideje alatt lehetőségük lesz az alkalmazottak által vezetett gyárlátogatásra, személyes beszélgetésekre és a jelenlegi projektekkel kapcsolatos konzultációkra. Emellett a házon belül található Egészségügyi és Precíziós Technológiai Központban mérnökök és technikusok várják az érdeklődőket és bepillantást engednek a csúcskategóriás termékek fejlesztési és optimalizálási folyamataiba, valamint a gazdaságos gyártási folyamatokba. A Kulcsrakész Megoldások Központja 5.000 m2-es területtel várja a látogatókat, ahol a CHIRON szakemberei átfogó kulcsrakész megoldásokat mutatnak be az előre meghatározott alkatrészek gazdaságos gyártására.

Partner kiállítás és munka utáni felhasználói találkozó

Mindemellett a 30 társkiállító révén létrejövő partner kiállítás kiváló tájékozódási lehetőséget biztosít az általuk kínált termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban. Ahogy eddig minden évben, idén is élő zenével kísért munka utáni felhasználói találkozóra kerül sor péntek délután.

Forrás: Chiron

További információ

A Chiron szerszámgépek hivatalos hazai forgalmazója a Rolatast.

A Chiron OPEN HOUSE hivatalos holnapján.

Megosztás
[
    ]