Az AmiL Srl vállalatcsoport Haas gépekkel képzeli el a jövőt

A magántulajdonban lévő AmiL Srl vállalatcsoport felsővezetőit olyannyira lenyűgözték a Haas CNC-szerszámgépek, hogy azokat jelölték választott szerszámgépmárkaként, amikor beruházásba fogtak a gyors növekedés érdekében.

hpf_1

A Lualdi család AmiL Srl holdingvállalatának részét képező HPF SpA székhelye Északkelet-Olaszország hegyvidékes régiójában, Udinéhez közel, Flagognában található. A család sikeres gyártóvállalata 1945 óta működik többek között az orvosi, repülőipari és autóipari szektorokban.

A HPF a melegen kovácsolt, hőkezelt és megmunkált fémalkatrészek gyártására specializálódott. Megmunkálóüzemüket a legújabb Haas CNC-szerszámgépek köré építik újra.

hpf_2Az orvosi és állatorvosi piacokra gyártott OEM-termékek mellett a HPF egyedi alkatrész-megmunkálást is végez a repülőipar, az autóipar és az energiatermelési szektor számára, jellemzően titánötvözetekből, kobaltalapú ötvözetekből, rozsdamentes acélból, kiválásosan keményített acélból és alumíniumötvözetekből. A vállalat egy tevékeny K+F részleggel is rendelkezik, ahol a termékfejlesztés, -kiértékelés és -tesztelés folyik.

A HPF a Haas szerszámgépeit használja a K+F és termelési feladataihoz. A telephelyen lévő modellek között (amelyeket a helyi Haas gyári képviselettől (HFO), az RF Celada Macchine Utensili SpA vállalattól szereztek be) található két VF-2SS nagy sebességű függőleges megmunkálóközpont, egy pár VM-3 függőleges öntőformagyártó gép, egy VF-2 függőleges megmunkálóközpont és négy SL sorozatú eszterga, köztük egy SL-20T modell.

„Azért vásárolunk Haas CNC-szerszámgépeket, mert jó ár-érték arányt kínálnak – jelentette ki Marco Zappa műszaki igazgató. – A K+F részlegen található gépek minden nap 8 órán át működnek, mivel próbálunk folyamatosan munkát adni nekik. Ha egy kis szünet van a K+F munkánkban, kis sorozatú termelésre állítjuk be őket, hogy elkerüljük az állásidőt.”

hpf_3

A HPF termelési területén a Haas gépek napi 15 órában, heti hat napon dolgoznak, ami hozzá fog járulni ahhoz, hogy a vállalat 25–27 százalékos növekedést érjen el 2015-ben, és várhatóan további 20 százalékkal fog nőni 2016-ban.

„Megfontoltan kell beruháznunk, és próbálunk egyféle szerszámgépmárkára átállni. Jelenleg hét vagy nyolc különböző márkát használunk, és ez nem jó” – mondta el Zappa.

hpf_4

A Haas gépek az AmiL csoport egy másik vállalatánál is használatban vannak: a Lima Corporate (az AmiL visszafelé Lima) a rekonstrukciós ortopédiai megoldások világszerte ismert specialistája, amelynek termékei között a csípő- és térdrendszerekhez használható nagy méretű ízületimplantátumok találhatók. Az ilyen termékek összetettsége miatt a Lima vállalatnál már üzembe vannak helyezve Haas gépek, egy UMC-750 öttengelyes, univerzális megmunkálóközpont és egy Y tengelyes ST-20Y CNC-eszterga.

„A közelmúltban végeztünk egy elemzést, hogy megállapítsuk, melyik a legjobb márka – magyarázta Zappa. – Arra az eredményre jutottunk, hogy a Haas gépek biztosítják a legjobb ár-érték arányt, a legnagyobb pontosságot és a legjobb műszaki képességeket, ráadásul a Celada HFO által nyújtott támogatás kiváló! A szándékunk emiatt az, hogy a Haas gépeivel folytassuk, és végül szabványosítsuk megmunkálóüzemüket, így egyszerűbbé és hatékonyabbá tehetjük a munkát. A Haas a CNC-szerszámgépek olyan széles választékát kínálja, hogy minden jelenlegi és a jövőben tervezett feladatunkhoz találunk alkalmas gépet.”

Forrás Haas

További információ:

A Haas Automation INC. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]