A Mazak sikere a GE Power-nél

Hegyi Róbert elmondta, hogy a 2010/11-es gépbeszerzések előtt nyílt tendert hirdettek a szerszámgépgyártók között, melyet a Mazak nyert meg. A beruházások kezdetén Horizontal Center Nexus 8800-II horizontális megmunkáló központokat rendeltek, melyeken turbina állórészek lapátozását munkálják meg. A magyarországi Mazak képviselet a kezdeti időben, mikor a GE-nél még csak ismerkedtek a MAZATROL vezérlővel, a megmunkálóprogramok elkészítéséhez is komoly segítséget nyújtott, így gyorsan és gördülékenyen tudták a gyártási folyamatokba integrálni az új gépeket.

2014-ben az 5-tengelyes megmunkálási feladatokhoz három Integrex i-630V szerszámgépet is rendeltek, melyeket 2015-ben telepítettek gyáregységükben. Miért döntöttek az 5-tengelyes gépek mellett? A kérdésre a választ az 5-tengelyes gépek több oldali megmunkálási képessége adja. Ezzel a géppel a korábbi három felfogás és három készülék helyett egy felfogásban, egy műveletben készre munkálható az alkatrész.

Mazak_GE_eset_02További nagy előnye az átfogás számának csökkenésének a munkabiztonság növekedése volt. A GE-nél nagy figyelmet fordítanak alkalmazottaik minél nagyobb fokú biztonságára és az egészséges munkakörnyezet fenntartására. “Az egy felfogásban történő megmunkálással évente 1.800 daruzási feladatot tudtunk kivenni a gyártási folyamatból” – hangsúlyozta Hegyi Róbert, ami jelentős kockázatcsökkenést jelent.

i630vA Mazak az egyedi igények kielégítésére is nagy figyelmet fordított a gépek leszállításakor. A GE – a már említett munkavédelmi megfontolások miatt – egyedi festésű szerszámtárat rendelt, hogy biztonságos munkakörülmények mellett, világos, jó látási viszonyok között dolgozhassanak az éles szerszámokkal a gépek beállítói és kezelői. Az újonnan leszállított Integrex gépek fehér szerszámtároló rendszerükkel maradéktalanul kielégítik ezt az igényt is.

Hegyi Róbert többször hangsúlyozta, hogy egyedi kéréseikre és speciális megmunkálási feladatikra mindig gyors és hatékony választ kaptak a Mazak-tól. “Segítenek, hogy a portfóliójukból erre a megmunkálásra, erre a tartományra a lehető leghatékonyabb gépet tudjuk választani, a lehető legjobb műszaki specifikációval.” – hangsúlyozta eddigi tapasztalatait Hegyi Róbert.

További információ

A Yamazaki Mazak Hungary hivatalos honlapján.

A GE magyar nyelvű honlapján.

Megosztás
[
    ]