Új fejlesztések és látványos megmunkálás a D’Andrea-tól

Kiállított termékeivel és élő forgácsolási bemutatójával a D'Andrea ismét hatalmas sikert aratott az EMO Milano kiállításon.

A rendezvény hat napja során a világ minden tájáról érkeztek érdeklődők a precíziós szerszámozási megoldásokkal foglalkozó olasz cég standjára. Az idei év legnagyobb fejlesztései két új terméksorozatban öszpontosultak: Ezek az ISO 26623-1/2 szabványnak megfelelő PSC moduláris befogó rendszer, melyet esztergákon és megmunkáló központokon történő univerzális felhasználásra terveztek, illetve a TR-Elettra digitális kiesztergáló fejek egy teljesen új családja. A most bevezetett PSC sorozat teljes mértékben kompatibilis a D’Andrea korábbi MHD moduláris rendszerével, így megfelelő adapterekkel a két megoldás akár egyszerre is használható egy szerszámgépen.

Kiesztergáló fejeik képességét élő megmunkálási bemutatókkal is alátámasztották a standon. A demo során egy Ta-Center sík- és alakesztergáló fejjel felszerelt univerzális megmunkáló központon gyártottak fém sakk készleteket. A kiesztergáló fejek érdekessége, hogy a szerszámgép U-tengelyére csatlakozva, egy szervo motorral vezérlik a fejen lévő szán mozgását a megmunkálási ciklus során. U-tengely hiánya esetén sincs azonban probléma, mivel ilyenkor a rendszer egy külső U-control rádiófrekvenciás vezérlővel működtethető. Ahogy a fenti videóban is látható, a D’Andrea kiesztergáló fejek tökéletesen alkalmasak külső és belső esztergálásra, beszúrások, menetek, valamint komplex profilok kialakítására.

További információ:

A D’Andrea termékek hivatalos hazai forgalmazója a HÓD Industrial Solutions Kft.

Megosztás
[
    ]