PreciTrack koordinátapálya az EMO Milano-n

A ProCAM Kft. 2004 óta fogallkozik CNC vezérelt koordináta megmunkáló berendezések fejlesztésével. Termékeik mechanikája, elektronikája, vezérlése és szoftvere is Magyarországon készül.

Az EMO 2015 kiállításra egy általános CNC megmunkálási feladatokra használható PreciTrack koordinátapályával érkeztek. A különleges ötvözetből készült rendszert Mészáros Miklós, a ProCAM Kft. ügyvezetője mutatta be Milánóban.

Moduláris felépítésének és mobilitásának köszönhetően szinte minden CNC megmunkálási folyamat elvégezhető vele, a vízsugaras vágáson, lézer- és plazmavágáson keresztül a hagyományos CNC megmunkálásokig. A koordinátapálya rendszer merev szerkezete lehetővé teszi, hogy az egyedi megmunkálásokat akár 150 m/perces sebességgel végezzék, minimális rezonancia mellett.

ProCAM_PreciTrack_cikk1 ProCAM_PreciTrack_cikk3

A kiváló pontosságot a gép szerkezete mellet az NCT 201 vezérlés is elősegíti, de tesztüzemben már a milánói kiállításon bemutatott NCT 202-est is alkalmazzák. Az NCT vezérlőinek legfontosabb előnyei a nagy sebességű, precíz pályakövetés, a vektor sorrend előrecsatolás, a sebesség és gyorsulás előrecsatolás, de a rendszer emellett rendelkezik smooth és nano interpolációs funkciókkal is. Annak érdekében, hogy a maximális elvárt megmunkálási sebesség a lehető legrövidebb idő alatt elérhető legyen, az új NCT vezérlő már rendelekzik a harmadfokú gyorsítás, más néven haranggörbe gyorsítás képességével.

További információ

A ProCAM Kft. hivatalos honlapján

Megosztás
[
    ]