Metálmaró Kft. – “A minőség mindenek felett!”

A forgácsoló szerszámok piaca mára teljesen globalizálódott. Világszerte sok vállalat foglalkozik fémmegmunkáló szerszámok gyártásával. Nagy múltú óriások és kisebb gyártók sokszor kemény küzdelemben harcolnak ezredes tűrésekért, egyre jobb felületi minőségért, egyre nagyobb forgácsteljesítményért és persze a vásárlóik megelégedéséért. Ebben a küzdelemben különösen kiemelkedő teljesítményt nyújt egy már több, mint 33 éves múltra visszatekintő hazai vállalkozás, a Metálmaró Kft.

A céget Tarcsányi Béla alapította, 1982-ben, jelenleg pedig fia és lánya végzi a cég irányítását. A tevékenységüket kis létszámmal, 4-5 fővel kezdték, majd folyamatos fejlesztések mellett mára már több, mint 33 fős szakmailag jól képzett csapattal dolgoznak. A cég hajnalán először saját készítésű majd használt köszörűgépekkel készítették szerszámaikat, majd 1988-ban nyitottak a CNC élező és palástköszörű gépek felé. Az elmúlt évek bővülésének köszönhetően a Metálmaró Kft. 1.600 m2-en, összesen már 14 világszínvonalú CNC géppel, 28 hagyományos szerszámgéppel áll az egyedi, megbízható szerszámokat keresők rendelkezésére.

Minek köszönhető sikerességük? Ifjabb Tarcsányi Béla, aki jelenleg is a családi cég irányítását végzi, a gyorsaságra és az állandó, megbízható magas minőségre esküszik. Továbbra is tartják magukat édesapjuk elvéhez: “A minőség mindenek felett!” Ez a jelmondat termékpalettájuk minden szegmensére igaz, a legegyszerűbb gyorsacél szerszámoktól egészen a legkülönfélébb egyedi bevonattal ellátott tömör keményfém szerszámokig. A szerszámok bevonatolásában már évek óta az Oerlikon Balzers a partnerük, mely világszerte elismert bevonatolási megoldások és eljárásokat biztosít ügyfeleinek.

A Metálmaró Kft-nél felismerték, hogy az 55 éves tapasztalat ugyan impozáns, de modern technológiákkal együtt a leghatékonyabb. Ezt felismerve ma már a forgácsoló szerszámaik elkészítésénél a legmodernebb 3D tervező, szimulációs, és gyártó programokat használják, hogy a lehető leggyorsabban és legjobb minőségben nyújtsák szolgáltatásaikat partnereik számára.

Metalmaro_kft_cikk_cikkbeAhogy Tarcsányi Béla többször hangsúlyozta, a minőségi gyártás és termékek csak akkor jelentenek valódi minőséget, ha gyártójuk bizonyítani is tudja pontosságukat és ezért hajlandó felelősséget is vállalni. A cégnél folyó gyártást 4 tengelyes CNC szerszám mérőgéppekkel ellenőrzik, klimatizált környezetben. Erre a minőségre természetesen nem csak itthon, de Európa, sőt Amerika több országában is komoly igény mutatkozik. Az ISO 9001:2000 rendszert 1998-ban vezették be cégüknél, mely biztosítja termékeik és szolgáltatásaik állandó minőségét, megbízhatóságát.

További információ

A Metálmaró Kft honlapján.