IoT Factory Controller a Mitsubishi Electric-től

A Mitsubishi Electric olyan gyárautomatizálási vezérlést fejlesztett ki, ami az IoT (Internet of Things) segítségével az üzem adatait elemezve növeli a gyártás hatékonyságát.

A vállalat gyárautomatizálási megoldásához, az e-F@ctory-hoz fog kapcsolódni az új vezérlő, ami a felhő alapú adatkezelő rendszerrel kommunikál majd. Az IoT Factory Controller-rel végzett tesztek alapján az IoT és a felhő alapú rendszerek kommunikációja nagymértékben növelheti a produktivitást egy modern gyárban. A tervek szerint 2016 áprilisában fog megjelenni a Mitsubishi Electric újdonsága.

Az e-F@ctory lehetővé teszi, hogy a műhelyben begyűjtött adatokhoz a vállalatirányítási rendszer is hozzáférjen, így a teljes termelés átláthatóbbá, irányíthatóbbá válik. A kezelők ezután könnyen analizálhatják a rendszer által gyűjtött adatokat, elemzéseket, kimutatásokat készíthetnek, így a minőség és a termelékenység is jelentősen növelhető.

Mistubishi_Iot_controller_cikk

A jövő gyárát úgy képzeljük el, mint egy nagy, összekapcsolt egység, amiben a felhő alapú adatkezelő rendszer biztosítja a kapcsolatot az egyes részegységek között. Fontos megjegyezni, hogy az e-F@ctory valós idejű, biztonságos és megbízható megoldása a megmunkálási és a minőség ellenőrzési folyamatokra nem közvetlenül kapcsolódik egy felhő alapú rendszerhez. Bár az IoT Factory Controller az e-F@actory részét képezi majd, így a valós idejű adatait a felhőbe továbbítja, a gyárautomatizálási rendszer pedig a felhőn keresztül jut hozzá a szükséges adatokhoz, az adatok tényleges feldolgozása az e-F@actory rendszerében, műhely szinten történik. Az e-F@actory emellett erőteljes védelemmel is ellátja a teljes rendszert, megvédi a lehallgatásoktól, az adathamisítástól, az illetéktelen behatolásoktól és az egyéb kibertámadásoktól.

A nagy mennyiségű adat feldolgozása alapján működő, a karbantartási szükségleteket előrejelző és automatizált diagnosztikát végző rendszer fontos részét képezi majd a jövő gyárainak. Azonban azzal is számolni kell, hogy a gyártósorokon elhelyezett egyre nagyobb számú szenzorból érkező információ hasznosításához egyre komolyabb adatfeldolgozó rendszerekre lesz majd szükség.

Az IoT Factory Controller-t úgy tervezték, hogy adatfeldolgozási kapacitása rugalmasan bővíthető legyen, így a felhőn keresztül összekapcsolódó eszközök egy komplex hálózatot alkothatnak az üzemen belül.

Forrás:Mitsubishi Electric Corporation

Megosztás
[
    ]