Ilyen a Mazak Smooth vezérlője a gyakorlatban!

A SMOOTH Technológia teljesen új alapokra helyezte a Mazak gépek felhasználhatóságát. A teljes gyártási folyamat egy platformra helyezésével a programozástól a forgácsoláson át az adatok begyűjtéséig és kielemzéséig a SMOOTH technológia egyesíti és jelentősen növeli a termelékenységet a forgácsolás, sőt, az egész megmunkálás minden lépésében.

2015_10_04-11_EMO_Milano_17_cikkA vezérlőcsalád három vezérlőből áll, a 4-5 tengelyes gépekre szánt SmoothX, a 4 tengelyes SmoothG és a tömeggyártásba szánt SmoothC vezérlőkből. A felhasználói felületet a gépkezelők napi rutinjának megfelelően alakították ki. Minden fontosabb művelet, mint a tényleges forgácsolás, a programozás, a szerszám- és a gépkarbantartás, mind-mind önálló kezdőképernyőt kaptak, amin a legfontosabb információk azonnal rendelkezésre állnak. Külön kiemelkedő fejlesztés, hogy minden különösebb gond nélkül, az egy gyártási rendszerbe kapcsolt Smooth vezérlős gépek bármelyikét felügyelhetjük egyetlen vezérlőről.

A programozási funkciók is jelentős fejlődésen estek át. A programozói felület nem csak egyszerűbben és kényelmesen használható, de a sokszor időrabló és akár pontatlanságot okozó kézi koordinátaszámítást is kiváltható 3D modellek alapján történő programozással. A modellen mindössze ki kell választani a megfelelő kontúrt vagy alaksajátosságot, például egy zseb vagy furat geometriát és a vezérlés minden szükséges pályagenerálási feladatot elvégez helyettünk. Természetesen az elkészül program ezek után szabadon tovább szerkeszthető, módosítható.

2015_10_04-11_EMO_Milano_18_cikkA gép termelékenységét és pontosságát már a vezérlőn található Smooth Machining Configuration csúszkás szabályozóival is befolyásolhatjuk, a kívánt gyorsaság, pontosság, vagy felületi simaság függvényében, az adott megmunkálási fajtára szabva.

Intuitív gépkialakítás, nagy sebességű szervo rendszerek, megnövelt ergonómia, illetve a nagyfokúan optimalizált Mazatrol Smooth CNC programozói felület jelentik a Mazak Smooth Technológia kulcsfontosságú elemeit. Az új rendszernek köszönhetően az integrált szerszámgép felügyelet, irányítás és adatcsere a teljes üzem rendszerébe bekapcsolható, így elősegítve az ipari Dolgok Internete (Internet of Things) egyre szélesebb elterjedését és alkalmazását.

A Smooth Technology platformban a Mazak gépek használata egyre egyszerűbbé válik és az egyre gyorsabb megmunkálási sebességek mellet egyre pontosabb alkatrészeket lehet gyártani. Ahogy a jövőben a gyártási technológiák is fejlődnek, a Smooth Technológia képes lesz együtt haladni a fejlődésükkel.

További információ

A Yamazaki Mazak Hungary hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]