EMCO Hyperturn 200 eszterga-maró központ – 1000/3000-6000 mm-es, max. 6.000 kg-os alkatrész megmunkálásához

A Hyperturn 200 nagy teljesítményű maró és esztergáló funkciói hatékony megoldást jelentenek a precíziós alkatrészek komplett megmunkálására. A kialakított nagy munkatér lehetővé teszi az 1.000 mm-es átmérőn történő esztergálást is, míg a kiválasztott modell konstrukciójától függően a maximális megmunkálható hossz elérheti akár a 6.000 mm-t is. A szerszámgép főorsóját kifejezetten nagy igénybevételű forgácsoláshoz fejlesztették, így 84 kW-os teljesítményével maximum 6.410 Nm leadására képes.

A Hyperturn 200 B-tengelyét integrált nyomaték motorral szerelték fel. Itt a moduláris kialakításának köszönhetően a felhasználók kétfajta maróorsó kialakítás közül választhatnak. Az alapfelszereltség egy nagy nyomatékú maróorsót tartalmaz, 430/630 Nm nyomatékkal és maximálisan 6.500 ford/perc fordulatszámmal, míg opcionálisan elérhető egy nagy sebességű maróorsó is 230/340 Nm nyomatékkal és 10.000 ford/perc fordulatszámmal. Ez utóbbi például speciális könnyűfém ötvözetek vagy alumínium alkatrészek megmunkálásánál lehet hasznos.

A szerszámgép hegesztett acélszerkezetből kialakított keresztszánjai magas torziós- és hajlító merevséggel rendelkeznek, ami elengedhetetlen tényező a megfelelő forgácsolási minőség eléréséhez. A robusztus felépítésnek köszönhetően a megmunkálható munkadarab legnagyobb tömege pusztán tokmányba befogva 1.500 kg, míg tokmány és szegnyereg közé befogva 6.000 kg lehet. Igény esetén szegnyereg helyett a Hyperturn 200 ellenorsóval is felszerelhető, amelynek paraméterei teljes mértékben megegyeznek a főorsó specifikációival.

A moduláris felépítés a szerszámkezelésben is tükröződik. Az alapmodell 50 férőhellyel rendelkezik, ám ez könnyen bővíthető 100 vagy akár 200 férőhelyre is, miközben a befogó HSK 100 vagy Capto C8 csatlakozóval is elérhető. A további opcionális kiegészítők listáján megtalálható többek között az 5-tengelyes szimultán megmunkálási funkció, az automatikus szerszámbemérés, valamint a munkadarab mérésére szolgáló szenzorok is.

A vezérlésről egy Siemens 840D sl gondoskodik, amely a Hyperturn sorozatnál már megszokott módon Shop-Turn szoftverrel kiegészítve érkezik. Igény esetén pedig a gyártás teljes szakaszán a felhasználó rendelkezésére áll az EMCO CPS Pilot rendszere is, amely 1:1 virtuális szerszámgép modellen futtat 100%-os megmunkálás szimulációt az esetleges ütközések elkerülésére.

További információ:

Az EMCO szerszámgépek hazai forgalmazója a Büll&Strunz Kft.

Megosztás
[
    ]