Gyorsabb jelölő folyamatok a TRUMPF új szoftverével

A vállalat kifejlesztett egy forradalmian új képfeldolgozó szoftvert a TruMark széria 3000-es, 5000-es és 6000-es modelljeihez. A program két új funkciójának köszönhetően a TRUMPF gépekkel történő lézeres jelölés sokkal egyszerűbb, és ami a legfontosabb, sokkal gyorsabb, mint eddig. Ez a két tulajdonság nem más, mint az autófókusz és a nyomon követhetőség.

Traceability_cikk

Új funkciók és egy intuitív felhasználói felület

Az új Autófókusz funkció lehetővé teszi, hogy a rendszer automatikusan meghatározza az ideális távolságot a különböző jelölési síkok esetében. A szoftver automatikusan kiszámítja az ideális pozíciót a munkadarab felületén, a Z-tengely pedig ennek megfelelően áll be a jelölő pozícióba. Mindez azért fontos, mert ezzel a folyamattal kiküszöbölhetők az időigényes beállítási folyamatok, a gyártási költségek pedig a rögzítő elemek alkalmazásának szükségtelensége miatt csökkenhetnek. Mindeközben az automatikus folyamatok gyorsaságának köszönhetően jelentősen növelhető a produktivitás, elkerülhetők a hibásan elvégzett folyamatok.

A Nyomon követhetőség célja, hogy segítse a felhasználót az alkatrészek azonosításában és a folyamatok követésében. A VisionLine Mark egy adatbázisból nyeri az információkat, majd ezekből egy kétdimenziós kódot generál, például egy adatmátrixot, vagy egy QR kódot, majd felviszi azt a munkadarabra.

2D-QR-Code_cikk

Közvetlenül a jelölő folyamat befejezése után egy kamera segítségével a rendszer leolvassa ezeket az adatokat. Ennél a lépésnél a szoftver egy összehasonlítást is végez az előre meghatározott és a tényleges adatok között. A Nyomon követhetőségi funkció biztosítja emellett, hogy a munkadarabra felvitt jelölés olvasható legyen és ténylegesen megegyezzen a valós adatokkal.

Az új felhasználói felület, amivel a VisionLine Mark rendelkezik, nagy mértékben hozzájárul, hogy a vezérlési folyamatok intuitívak és kényelmesek legyenek. Így például a megvilágítási és kamera beállítások eltárolhatók, a kamerát pedig ezután az adatoknak megfelelően kalibrálhatjuk, mindezt a szoftver teljes irányítása alatt.

Forrás:TRUMPF

További információ:

A TRUMPF Hungary Kft. hivatalos honlapján. 

Megosztás
[
    ]